top of page
  • bknmoni

Студентка от СУ спечели второ място в международен конкурс по китайски езикЧетвъртокурсничката Радина Янузова в специалност "Китаистика" във Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет "Св. Климент Охридски" спечели второ място на финала на ХХ-то Международното състезание "Китайски езиков мост".


Това е най-високото отличие, получавано от български студент, в историята на състезанието с 20-годишна история.


Финалният етап от международното състезание по китайски език и култура се проведе в периода 7 септември – 22 октомври 2021 г. в Пекин в хибриден онлайн и офлайн формат. В него участваха 125 студенти от 101 страни в света, национални финалисти от първия кръг на състезанието, който се провежда сред студентите от всички университети в отделните страни.


Финалният етап също така премина през няколко кръга, където възпитаничката на СУ се справи чудесно и успя да стигне до последния кръг, в който финалистите трябва да отговарят в реално време на въпроси, свързани с китайската история, география, литература, различни книжовни норми от китайския език, както и да направят описание на избрано литературно произведение.


В това състезание участват всички висши училища с преподаване на китайски език в света.


Източник: СУ „Св. Климент Охридски“

Comments


bottom of page