top of page
Team BKNews

CJ ENM и SM с коментар относно предполагаемото придобиване на SM Entertainment от CJ ENM


На 21 октомври Maeil Business Newspaper съобщиха, че CJ ENM ще придобие SM Entertainment и ще обяви новините на 22 октомври. Медията добавя, че въпреки че CJ ENM ще вземе позицията на изпълнителния директор на SM Entertainment Lee Soo Man като най-големия акционер в компанията, Lee Soo Man ще продължава да е начело и да отговаря за съдържанието на компанията.


Към момента Lee Soo Man притежава 18,73 процента от акциите на SM Entertainment. Според статията, CJ ENM оценява общата стойност на SM Entertainment на от 3 до 4 трилиона вона (около 2,5 до 3,4 милиарда долара) и планира да купи всички акции на Lee Soo Man на цена между 600-700 милиарда вона (около 509 до 594 милиона долара).


Двете компании обсъждат възможността CJ ENM да раздели музикалния си бизнес сектор, за да се слее със SM Entertainment, допълва още медията, както и варианта CJ ENM да стане най-големият акционер, но и Lee Soo Man да запази някои от акциите си.


В отговор на това от SM Entertainment заявиха:

Обсъждаме от различни гледни точки и с различни компании и не е вярно, че споразумението за придобиване ще бъде подписано на 22 октомври.

От CJ ENM пък заявиха:

Разглеждаме различни начини за разрастването на музикалния ни бизнес, но нищо не е потвърдено.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page