top of page
  • Team BKNews

Японски студент признава, че е обрал таксиметров шофьор, но отрича в съда, че е бил груб


Японската съдебна система е известна с високия си процент на самопризнания. Обвинените крадци и измамници редовно отговарят с: „Няма грешка, че съм направил тези неща“, когато им бъде представен списък с обвиненията, повдигнати срещу тях.


Но във вторник Suguru Takahashi трябваше да твърди, че не е извършил нито едно от предполагаемите си престъпления. 22-годишният студент беше обвинен в кражба от таксиметров шофьор в град Masuda, префектура Shimane, по-рано през октомври.


Прокурорите заявиха, че Takahashi, който е бил в града и е посещавал школа, за да се сдобие с книжка, е откраднал 30 хил. йени кеш от шофьора, като му казал: „Дай ми 30 хил. йени!“


В първия ден от съдебния процес обаче Takahashi заявил, че не станало точно така. Разбира се, взел парите на шофьора, но иска светът да знае, че определено не му е казал: „Дай ми 30 хил. йени!“ Вместо това твърди, че е казал: „Възможно ли е да ми дадете пари? Съгласен съм на 30 хил. йени“.


Това е странно нещо за отбелязване, но изглежда и като опит на Takahashi да опише инцидента като скромна молба за финансова помощ, за която шофьорът се е съгласил, вместо да е заплашван. Но ако това наистина е ситуацията, изглежда, че нямаше да бъдат повдигнати обвинения. Също така се съобщава, че по време на процеса Takahashi е признал, че е обрал шофьора, като така премахва шанса си да представи станалото като недоразумение, така че може би наистина държи на добрите маниери или е против да бъде разбран погрешно.


Източник: SoraNews24

Comentarios


bottom of page