top of page
  • Team BKNews

Шоуто "Sing! China" беше спряно след обвинения в лошо отношение към Coco Lee


Едно от най-популярните шоута за таланти беше спряно, след като твърдения за лошо отношение, направени от починалата поп звезда Coco Lee, предизвикаха възмущение в китайската социална мрежа.


Яростните отзиви към “Sing! China” - риалити състезание за пеене, подобно на “The Voice”, отне милиарди от пазарната стойност на продуцентската компания миналата седмица след призиви за бойкот от зрителите и феновете на Lee. Това принуди и телевизията да започне разследване.


Zhejiang Media Group обявиха в петък, че ще спрат излъчването на шоуто:

Като се има предвид, че проблемите на “Sing! China”, повдигнати от зрителите и интернет потребителите, се разследват, шоуто беше спряно. - се казва в изявление на телевизията в Weibo.

Lee, влиятелна китайско-американска певица и актриса, взе участие в “Sing! China” като съдия и ментор през 2022 г.


Тя почина през юли на 48 години след дълга битка с депресията, според семейството ѝ.

Скандалът се разпространи миналата седмица, когато излязоха наяве аудио записи, в които се предполага, че говори Lee, твърдяща, че продуцентският екип на предаването се е отнасял зле с нея.


В 9-минутния запис гласът, предполагаемо на Lee, обвинява предаването за това, че нечестно е елиминирало участник, на когото е била ментор, който получил по-висока оценка от другите, преминали в следващия кръг.


Гласът твърди, че тя била принудена да напусне сцената, след като протестирала срещу резултата, и впоследствие била заглушена и „заплашвана“. Обвинен е и продуцентският екип на предаването за това, че умишлено причинил падането ѝ на сцената след финалните снимки през миналия октомври, когато страдала от нараняване на крака:

Певица съм от 28 години, но бях унижена на сцената. Бях тормозена. - допълва гласът от записа.

Записът се разпространи в интернет и доведе до обществен гняв. Инцидентът стана главна тема в Weibo, където свързаният хаштаг е бил разглеждан 2,8 млрд. пъти.


В изявление от миналия четвъртък “Sing! China” осъдиха изтичането на записите, като твърдяха, че са "злонамерено монтирани". Предаването не оспори, че гласът принадлежи на Lee и каза, че предишни недоразумения със звездата вече са изчистени:

Като ментор на “Sing! China”, Coco Lee се отдаваше на работата. Недоразуменията през този период вече са разрешени чрез комуникация. Няма да продължаваме да обясняваме проблема от уважение към починалата.

Но изявлението не успя да спре обществения гняв и призивите за бойкот продължиха.


От миналия четвъртък насам цената на акциите на продуцента на шоуто Star CM Holdings е намаляла повече от половината.


Редица бивши участници в предаването и публични личности изразиха подкрепата си към Lee в социалните мрежи.


Клипове, в които се вижда как Lee спори с продуцентския екип на сцената за отношението към участника, на когото е била ментор, също се разпространиха.


В предишно изявление, пуснато миналата неделя, Zhejiang Media Group признаха, че шоуто е срещнало проблеми и "не е оправдало очакванията на зрителите". Продуцентският екип бе призован да "изслуша сериозно мненията на всички и ефективно да поддържа справедливост в програмата, така че всеки участник да бъде уважаван“:

В отговор на проблемите, за които всички са притеснени, ще разследваме и ще проверим по отговорен начин.

Източник: CNN

Comments


bottom of page