top of page
  • Sakura

Руснакът, попаднал в "капана" на CHUANG 2021, беше елиминиран


Мъж от Русия, присъединил се по случайност в състезанието за идоли по китайската телевизия, но бързо съжалил за решението си, най-накрая беше освободен, след като успя да стигне до финала.


Владислав Иванов е на 27 години от Владивосток и работи като модел на непълно работно време и също така работел като преводач за шоуто Produce Camp 2021, когато продуцентите забелязали външния му вид и го помолили да се състезава като участник.


Иванов споделя в шоуто, че е бил попитан дали иска да опита нов живот и той се съгласил, но бързо съжалил за това. Не можейки да напусне сам, без да наруши договора и да трябва да плати глоба, вместо това моли зрителите да го пратят у дома и умишлено се представял зле с надеждата да бъде елиминиран.


Концепцията на шоуто е следната: млади изпълнители се състезават, за да станат част от международна момчешка група с 11 членове, избрани от публиката. Иванов и другите участниците живеели в общежития на остров Hainan и се предполага, че телефоните им били конфискувани.


Използвайки сценичното име Lelush, Иванов казал на зрителите:

Не ме обичайте, няма да получите резултати.

и повторно молил хората да не гласуват за него. Първата му песен е руски рап, в който не вложил цялото си сърце, за разлика от другите участниците, с които се състезавал.

Моля Ви, не ме карайте да ходя на финала, уморен съм. - казва той в по-късен епизод
Надявам се журито да не ме подкрепя. Докато другите искат да получат А, аз искам да получа F като свобода (F - freedom).

Въпреки това молбите му останали нечути и той преминава през три месеца състезание и 10 епизода, както и допълнително съдържание. Фенбаза, вероятно привлечена от неговата нацупена, антизнаменитост тип личност, призовава да се гласува за него и ”да го оставят 996!”, имайки предвид индустриалната култура на Китай за хронично преработване - от 9 сутринта до 9 вечерта, 6 дена в седмицата.

Други го наричат „най-окаяният роб на заплата“, причислявайки го към “Sang културата” - китайска концепция за пораженческото поведение спрямо живота.


След като стига до финала, Иванов намусено изяжда лимон пред камерата и казва, че се надява хората да не го подкрепят отново.

Не се шегувам. - Иванов

На финалния епизод той беше елиминиран.

Най-накрая свърших работа. - написа той в акаунта си в Weibo на следващия ден

Руските медии съобщиха, че Иванов е бил обграден на летището в Пекин, когато напускал страната, противно на слуховете, че ще остане, за да гради моделска кариера. Статии за това, че е държан като затворник в китайско риалити шоу, доведоха до онлайн кампания за това Иванов да се върне у дома си и да бъде освободен от договора си. Блогърите го нарекоха #FreeLelush или #СвободуЛелушу.


Държавните медии започнаха да съобщават за случая му преди седмица, след като блогъри публикуваха за нежеланото участие на Иванов:

Вече не е забавно, оставете го да се прибере. Много съм тъжен и разстроен. Може да е било забавно за известно време, но вече ситуацията е абсурдна. - пише блогър

Популярен блогър коментира, че участието му е подпомогнал имиджа на шоуто като международно състезание и е било в полза на Tencent.


Изведнъж реален човек се появи в шоуто и хората започнаха да гласуват за него. Отчасти защото се отличава, но най-вече защото е kek - термин, използван от геймърите за обозначаване на забавен инцидент.

Ivan Wang, който го наел да превежда за двама от японските му клиенти в шоуто, споделя, че той наистина не харесвал да е пред камерата.

Веднъж му намерих работа като модел в Хонконг, той ми изпрати съобщение за помощ, казвайки, че не може повече пет минути след като пристигна на площадката.
Той просто се съгласи да участва, след като беше отегчен на острова. Помисли си, че това да участва би помогнало на интровертния му характер.


Източник: The guardian

Comments


bottom of page