top of page
  • Team BKNews

Ръководителят на сексуалната експлоатация в Telegram с допълнителна присъда от още 5 години затвор


Ръководителят на сексуалната експлоатация в Telegram е осъден на още 5 години в затвора в четвъртък за укриване на печалби от престъплението, за което миналата година вече беше осъден на 40 години затвор.


Централният окръжен съд в Сеул призна Cho Ju-bin за виновен в укриването на около 108 милиона спечелени (96 500 долара) престъпни приходи, получавайки криптовалута за материали за сексуална експлоатация, които той продал в чат стаите "'плати, за да гледаш"" в Telegram.


Двадесет и пет годишният мъж също беше осъден за разпространение на материали за сексуална експлоатация на 18 жени и седем момичета в чат стаите на Telegram през ноември 2019 г. и март 2020 г.


С допълнителната присъда от 5 години, дадена в четвъртък, сега ще остане в затвора общо за 45 години.


Съдът му забрани да работи с деца, младежи и хора с увреждания в продължение на пет години. Той също така трябва да завърши 40 часа лечение за сексуални престъпници и да носи електронна гривна в продължение на пет години.


Заявено е, че суровото наказание е наложено, тъй като Cho е извършил тежки престъпления, които са създали редица жертви и не е показал признаци на съжаление.


През ноември миналата година беше Cho осъден на 40 години затвор за управляване на криминална схема с цел печалба, като продуцира и продава сексуално насилствени видеоклипове.


Установено е, че е изнудвал 74 жени, включително непълнолетни, да заснемат сексуално експлоататорско съдържание и е продал съдържанието на членовете на Baksabang, онлайн чат стая, която той създал в Telegram.


Той обжалва решението, твърдейки, че присъдата му е твърде тежка в сравнение с наказанията за други престъпления.


Междувременно съдът в Сеул осъди друг мъж с фамилия Kang на два месеца затвор за обмяна на около 3,5 милиона спечелени криптовалути, спечелени от престъплението, в пари и предаване на парите на Cho.


Източник: Yonhap news

Comments


bottom of page