top of page
  • Team BKNews

Китайско предаване разглежда браковете между "силни жени и слаби мъже"; предизвиква дискусии


Китайско риалити шоу предизвика дисусии относно притесненията и натиска на връзка, в която жената е в по-доминантна роля спрямо мъжа. Шоуто “See You Again” включва три двойки, които се отправят на 18-дневна ваканция в опит да работят върху брачните си проблеми. Освен това панелисти знаменитости и психолог предлагат коментарите си върху споровете и преживяванията в шоуто.


Най-новият сезон, който започна на 5 септември, стана един от най-дискутираните в Китай през изминалия месец, като хиляди свързани хаштагове в Weibo събираха милиарда разглеждания.


Голяма част от фокуса е върху брака на телевизионната личност Fu Shou’er на 39 години и съпруга ѝ, който е домакин. Докато Fu се радва на професионалния си успех, съпругът ѝ е недоволен заради чувства на незначителност и че главно той е отговорен за семейните въпроси.


В един епизод Fu казва, че да доминира във връзката е изморително, защото трябва да намира баланс между работата и семейните въпроси, докато се опитва да не се оплаква, за да не нарани самочувствието на съпруга си:

Жените трябва да изкарват пари, но да се въздържат да бъдат прекалено компетентни. Иска се от тях да поддържат семейството, но не могат да карат мъжете да се чувстват, сякаш вече не са необходими. - коментира Melody Liu - певица и коментатор в шоуто

Li Songwei, психологът в шоуто, каза в шоуто, че в китайското общество няма достатъчно разбиране за връзките тип "силни жени и слаби мъже", което кара жените да се съмняват, че имат добър брак, какъвто се има предвид според традиционните норми.


Проблемите, причинени от необичайната динамика в брака на Fu, са обект на разпалени спорове онлайн, като един от хаштаговете пита защо такива бракове са обречени на провал.


Започнало през 2021 г. по MangoTV, “See You Again” е едно от малкото китайски предавания, които предлагат на зрителите да надникнат в по-малко бляскавите аспекти на връзките.


Някои зрители критикуваха сегашния сезон за това, че се отклонява от първоначалния си фокус, като се съсредоточава повече върху разведените, отколкото върху все още женените двойки.


Източник: Сикст Тоун
1 Kommentar


Gast
06. Nov. 2023

Къде може да се гледах епизодите?😄

Gefällt mir
bottom of page