top of page
  • Team BKNews

Китайски родители съдят изоставената си дъщеря заради отказа ѝ да купи апартамент на брат си


Жена на 29 години в Китай е съдена от родителите си, след като отказала да купи на по-малкия си брат апартамент. Идентифицирана с фамилия Zhang от Guangzhou, Южен Китай, тя е съдена от биологичните си родители за 500 000 юана като „издръжка“.


Zhang няма отношения с родителите си, които я оставили да бъде отгледана от сестрата на баща си, когато била на две години.


През следващите години контактите с дъщеря им били малко и сега Zhang смята семейството на леля си за биологичното си семейство.


Съвсем наскоро родителите ѝ се появили отново в живота на Zhang, когато тя използвала спестяванията си, за да купи апартамент за братовчед си, с когото отраснала.


Те поискали от Zhang да купи и на биологичния си брат, когото задържали, апартамент.


Когато тя отказала, родителите ѝ завели дело в местния съд, изисквайки 500 хил. юана като родителска издръжка.


Съдът разпоредил, че Zhang не е задължена да купува собственост за възрастния си брат, но трябва да плати издръжката, като сумата ще бъде договорена с родителите.


Това е така, защото според Гражданския кодекс на Китай всички пълнолетни деца имат законово задължение да издържат родителите си. Това важи независимо от отчуждението или изоставянето.


Решението на съда предизвика възмущение в цял Китай. Към момента на писане, популярна новинарска публикация онлайн е получила 6 619 коментара и 316 000 взаимодействия, като огромното мнозинство е силно критично към поведението на биологичните родители на Zhang.


Източник: SCMP

Comments


bottom of page