top of page
  • Team BKNews

Китайска фирма измисли устройство за целуване за хора във връзки от разстояние


Китайски старт-ъп, вдъхновен от локдауна, изобрети машина за целуване от разстояние, която предава данните за целувки на потребителите, събрани чрез сензори за движение, скрити в силиконови устни. Устните едновременно се движат, когато възпроизвеждат получените целувки.


MUA-то - кръстено на звука, който хората издават, когато пращат целувка, също улавя и възпроизвежда звука и леко се затопля по време на целуване, което прави изживяването по-автентично, заявиха от Siweifushe.


Потребителите могат дори да изтеглят данни за целувки, изпратени чрез придружаващо приложение от други потребители.


Идеята се ражда от дълги локдаун в Китай и стриктните мерки по време на пандемията, при които не беше позволено на живущите да напускат апартаментите си месеци наред:

Бях във връзка тогава, но не можех да се срещна с приятелката ми заради локдауните. - споделя изобретателят Zhao Jianbo.

Тогава студент в Пекинската филмова академия, той фокусира дипломната си работа върху липсата на физическата интимност във видео обажданията. По-късно той създава Siweifushe - фирмата, която пуска първия си продукт MUA на 22 януари за цена от около 260 юана.


През двете седмици от пускането си фирмата продава около 3 000 целуващи устройства и получава около 20 хил. поръчки.


MUA-то наподобява мобилна стойка с реалистични устни. За да го използват, потребителите трябва да изтеглят приложение на телефона си и да го съчетаят с устройството, което трябва да включат на мястото за зареждане на телефона. След това, когато целунат устройството, то отвръща.

Устройството е налично в няколко цвята, но със същите устни. То получи смесени отзиви, като някои казват, че е интересно, а други - че ги кара да се чувстват некомфортно. Сред главните оплаквания е, че няма език.


Източник: Reuters


Komentáře


bottom of page