top of page
  • Team BKNews

Китайската полиция спаси 1 000 котки - жертви на незаконна търговия с котешко месо


Полицията в Китай е спасила над 1 000 котки от клане и продажба като свинско или овнешко месо, съобщават държавните медии.


Действайки по сигнал на активисти за хуманно отношение към животните, полицията пресрещнала камиона, който превозвал котките към източния град Zhangjiagang.


Котките били преместени в приют, съобщава статия на The Paper. Спасяването е разкрило незаконна търговия с котешко месо и е повдигнало нови опасения за безопасността на храната, се казва в статията.


Котешкото месо може да достигне цена от 4,5 юана за около 600 г. Една котка може да отговаря на 4-5 пъти повече на това количество. Не е ясно дали спасените котки са били бездомни, или домашни. Трябвало е те да бъдат занесени в южната част на страната, където да бъдат сервирани като шишчета и колбаси.


Според The Paper активистите в Zhangjiagang забелязали, че голям брой котки са държани в заковани дървени кутии в гробище, и ги наблюдавали 6 дена. Когато котките били натоварени в камион на 12 октомври, те спрели превозното средство и се обадили на полицията.


Историята доведе до множество гневни коментари в социалната мрежа Weibo. Някои потребители призоваха за по-стриктни инспекции на хранителната индустрия.


През юни се надигна недоволство в колеж в провинция Jiangxi, след като студент откри главата на плъх в храната си. Училищните власти първоначално твърдяха, че това е патешко месо, преди да признаят, че студентът е прав.


Източник: Би Би Си

Comentarios


bottom of page