top of page
  • Team BKNews

Китай ще забрани песни за караоке с "нелегално съдържание"


Китай ще създаде черен списък за местата за караоке с песни с "нелегално съдържание", започвайки от 1 октомври, според Министерството на културата и туризма.


Министерството заяви, че забраненото съдържание ще включва това, което застрашава националното единство, суверенитета или териториалната цялост, нарушава държавната религиозна политика чрез разпространение на секти или суеверия или което насърчава незаконни дейности като хазарт и наркотици.


Министерството заяви, че насърчава доставчиците на съдържание да предлагат „здравословна и вдъхновяваща“ музика на тези места. Те ще бъдат отговорни за одита на песните, добави министерството на сайта си във вторник, добавяйки, че в Китай има близо 50 000 места за забавление с основен музикален каталог от над 100 хил. песни, което затруднява операторите да идентифицират незаконните песни.


Китай строго регулира и премахва съдържание, което включва насилие, порнография или политически чувствителни коментари от социалните медии и уебсайтове и през последните месеци наказа стрийминг и видео платформите за това, че предлагат съдържание, което е проява на „лош вкус“.


Източник: The guardian

bottom of page