top of page
  • Team BKNews

Kris Wu осъден на 13 години затвор и глобен за укриване на данъци


В петък съдът в Пекин осъди китайско-канадската поп звезда Kris Wu на 13 години затвор, след като го призна за виновен в престъпления, включително изнасилване.


Съдът в района Chaoyang в Пекин заяви, че разследванията показват, че от ноември до декември 2020 г. мъжът, известен също като Wu Yifan, е изнасилил три жени.


Той също така е признат за виновен за престъплението, свързано със събиране на тълпа, която да участва в сексуален разврат, през юли 2018 г., се казва в официалния WeChat акаунт на съда.


Съдът също заявява, че Wu ще бъде депортиран, въпреки че адвокатите в Китай са казали, че обикновено депортациите се извършват, след като обвиняемият излежи присъдата си.


Wu беше задържан в Пекин на 31 юли миналата година, след като беше обвинен

от 18-годишно момиче, че тя и други момичета, някои от тях под 18 г., са били склонени от Wu да правят секс с него.


Служители от канадското посолство в Пекин са присъствали на произнасянето на присъдата, според държавните медии.


ЪПДЕЙТ:

Местните данъчни власти съобщиха и че Wu е укрил данъци на стойност 95 млн. юана (13,3 млн. долара) между 2019 и 2020 г., като е подавал неверни декларации и е използвал бизнеси в континентален Китай, за да скрие личните си приходи.


Общинските данъчни власти са открили след разследването, че не е платил данъци на стойност 84 млн. юана. Той е глобен с 600 млн. юана (84 млн. долара). Глобата включва както такси за забавено плащане, така и липсващите плащания, се казва още:

"Второто бюро за проверка на общинската данъчна служба в Пекин изпрати на Wu Yifan решението за административната глоба съгласно закона."

Разследването за укриване на данъци е било сложно, тъй като властите е трябвало да проучат големи трансакции и компании, които се намират извън и в континентален Китай, се казва в съобщението.


Източник: Reuters, SCMPComments


bottom of page