top of page
  • Team BKNews

Китай забрани показването на мъже, които не са достатъчно "мъжествени", по телевизиятаКитайското правителство забрани да се показват "женствени мъже" по телевизията и призова в четвъртък телевизионните оператори да промотират "революционна култура", като по този начин се разширява кампанията за затягане на контрола върху бизнеса и обществото и налагат официален морал.


Президентът Си Дзинпин призова за "национално обновление" с по-голям контрол на Комунистическата партия върху бизнеса, образованието, културата и религията. Компаниите и обществото са под нарастващ натиск да се съобразят с виждането за по-могъщ Китай и по-здравословно общество.


Партията ограничи достъпа на децата до видеоигри и се опитва да намали това, което изглежда като нездравословно внимание към знаменитостите.


Телевизиите трябва да сложат край на "женствените мъже и други неестествени естетически образи" - заяви Националната радио и телевизионна администрация, използвайки обиден жаргонен израз за женствени мъже - “niang pao”.

Това е резултатът от притеснението, че китайските поп звезди, повлияни от модния външен вид на някои южнокорейски и японски изпълнители и актьори, не окуражават младите китайски мъже да бъдат достатъчно мъжествени.


Телевизиите също така трябва да избягват промотирането на "вулгарни интернет знаменитости" и възхищението от богатството и известните, беше съобщено. Вместо това програмите трябва “енергично да насърчават отличната традиционна китайска култура, революционната култура и напредналата социалистическа култура.“


Не трябва да се излъчват изпълнители, които “нарушават публичния ред“ или са “изгубили морала си“. Шоутата за децата на известните също са забранени.


Източник: AP


Comments


bottom of page