top of page
  • Team BKNews

Chen, Baekhyun и Xiumin от EXO ще съдят SM за разпределението на приходите

На 14 юни тримата пуснаха ново изявление, в което обявиха, че ще съдят SM Entertainment за разпределение на приходите, и се извиниха на феновете:

Позицията на CBX относно делото, заведено от SM, и нашия правен отговор е както следва:
1. Отговорът на SM беше дело срещу нас.
На пресконференцията ни на 10 юни критикувахме SM, че искат 10 процента от печалбата ни, като не изпълняват обещанието си за 5,5 процента хонорар за разпространение. Още веднъж попитахме каква е позицията на SM относно критиките ни. Освен това на пресконференцията активно предложихме споразумение за изплащане на хонорар за музиката, активите и името на SM вместо 10 процента от приходите ни, но SM игнорираха това предложение. В крайна сметка SM не отговориха по никакъв начин на опитите ни за преговори и веднага предприеха правни действия.
2. Ще дадем най-доброто от себе си.
Тъй като SM заведоха дело първи, ние активно ще участваме в разкриването на всичко, включително преговорите ни от миналата година. Освен това, относно разпределението на приходите, в което винаги сме се съмнявали, ще заведем съдебно дело срещу SM.
Чрез това дело ще упражним правата си, като получим информация за счетоводството и разпределението на приходите, както се реши от закона и от ексклузивните ни договори. Също така ще разкрием пред съда, че системата за разпределение на приходите на SM е грешна. Чрез жалбата ни до Комисията за справедлива търговия относно несправедливостта на нашите ексклузивни договори, ще получим подходяща присъда от закона.
3. Съобщение към феновете ни
Към феновете ни, които винаги са ни изпращали любов и подкрепа, и трябва да получават само щастие: наистина съжаляваме, че ви носим тревога и разочарование заради същия проблем като миналата година. В бъдеще ще намалим официалните изявления и ще се опитаме да разрешим тази ситуация бързо. Обещаваме да останем Chen, Baekhyun и Xiumin, които завинаги ще бъдат заедно с вас през ценните спомени, които сме създали с всички ви. Благодарим, че отделихте време да прочетете това дълго изявление. Още веднъж се извиняваме, че ви накарахме да преживеете ненужни емоции.

Източник: Сумпи


Comments


bottom of page