top of page
  • albenacacheva

BTS няма да участват в церемонията по встъпване в длъжност на Yoon Suk-yeol


BTS няма да участват в церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Yoon Suk-yeol.


На брифинг, организиран от Комитета по встъпване в длъжност на президента на 11 април, ръководителят на комитета Park Joo Sun обясни:

"Моля, не разбирайте ситуацията погрешно. Двадесетата президентска инаугурация, която ще се състои на 10 май, е държавно събитие. Тя не е политическо събитие. Не е и събитие в областта на изкуството. В този смисъл не смятам, че ще бъде уместно да се слагат етикети на събитието".

Той продължи:

"В момента BTS провеждат концерти в Лас Вегас. Като корейски гражданин се гордея, че попаднах на чуждестранни новини, в които пише, че билетите за концертите им вече са разпродадени и че Лас Вегас се е нажежил от вълнение."

Ръководителят коментира още:

"Няма съмнение, че BTS е културна ценност, с която Корея се гордее. Ето защо е вярно, че Комитетът по встъпване в длъжност на президента разгледа различни предложения, включително добавяне на изпълнение на BTS към встъпването в длъжност на президента, което е най-почетното и значимо събитие, провеждано по наредба."

Той добави:

"В процеса на разглеждане на нашите възможности обаче новоизбраният президент изрази желанието си събитието да бъде просто, но богато, и да бъде място, където да бъдем заедно с деца, младежи, членове на уязвими социални групи и по-малко известни артисти, за да обединим истински нацията. Съгласихме се с неговото виждане и преценихме, че този път няма да е подходящо да поканим BTS."

Park Joo Sun заключи:

"Особено с нашия ограничен бюджет за встъпване в длъжност ще има трудности при приемането на такава световноизвестна група, каквато е BTS, затова стигнахме до заключението, че този път няма да можем да поканим групата. Надявам се, че следващия път ще се появи възможност BTS да изнесат концерт на национално събитие, което да отговаря на престижа и славата на групата."

Източник: Soompi

Comments


bottom of page