top of page
  • albenacacheva

BTS ще отсъстват от музикалните награди на Billboard


BTS няма да присъстват на предстоящите 2022 Billboard Music Awards (BBMAs), въпреки че е много вероятно да грабнат множество награди, съобщиха източници от музикалната индустрия в понеделник.


Източниците заявиха, че групата наскоро е взела решение да не присъства на церемонията по награждаването, която ще се проведе в Лас Вегас в неделя (американско време).


Събитието се счита за едно от трите най-големи музикални събития в САЩ, заедно с Американските музикални награди и наградите "Грами".


Южнокорейската група спечели четири награди на миналогодишните BBMAs, като по този начин пета поредна година печели поне една награда на шоуто.


Групата е получила общо седем номинации в шест категории за предстоящото събитие - най-добър дует или група, най-добър изпълнител по продажби на песни, най-добър изпълнител в глобалния Billboard (без САЩ), най-продавана песен, най-добра песен в глобалния Billboard (без САЩ) и най-добра рок песен. В раздела за най-продавана песен са номинирани две песни - "Butter" и "Permission to Dance".


Това са най-големият брой номинации, които групата някога е получавала на наградите BBMA.


Много е вероятно BTS да спечели няколко награди, тъй като техният мегахит от 2021 г.

"Butter" стоеше на върха на основната класация за сингли Hot 100 на Billboard в продължение на 10 непоследователни седмици.


Съобщава се, че групата планира да произнесе виртуална благодарствена реч, ако спечели награда, но не планира изпълнения на сцената.


Източниците твърдят, че вместо това BTS ще се съсредоточат върху подготовката на новия си албум "Proof", който ще излезе на пазара на 10 юни.


Източник: Yonhap

Comments


bottom of page