top of page
  • albenacacheva

BTS ще пуснат албума антология "Proof" в петък


К-поп групата BTS ще направи дългоочаквано завръщане на музикалната сцена в петък със сборен албум, озаглавен "Proof".


В 13:00 ч. в петък в Корея, което е полунощ американско време, групата ще пусне албума, събрал деветгодишната дейност на групата от дебюта ѝ, очевидно с оглед на американския пазар, според местната музикална сцена.


Това ще бъде първият физически албум на групата, откакто тя издаде диска със синглите "Butter" и "Permission to Dance" миналата година.


Предстоящият албум изобразява миналото, настоящето и бъдещето на BTS като топ к-поп група, която този месец ще започне своята 10-та година.


Миналия месец BTS представи списъка с песни за сборния албум чрез профилите си в социалните мрежи.


Албумът, който се състои от три компактдиска, ще съдържа общо 48 песни, включително три нови песни - "Yet To Come", "Run BTS" и "For Youth".


Лидерът на групата RM, Suga и J-hope взеха участие в създаването на основната песен "Yet To Come" с подзаглавие "The Most Beautiful Moment".

"Тъй като BTS празнува деветата годишнина от дебюта си и е на път да отвори нова глава с десетата си година като артисти, "Proof" е създаден, за да погледне назад към миналото на и да размишлява върху значението на преживяното дотук", се посочва в съобщение на агенцията на групата Big Hit Music.

Първият диск на албума съдържа 19 песни, предимно най-големите хитове от цялата кариера на групата. Сред тях са "Danger", "Fire", "DNA", "Boy With Luv" с участието на Halsey, "Spring Day", "Fake Love", "Dynamite" и "Butter".


Вторият компактдиск е съставен от второстепенни песни, докато последният диск е посветен на Арми, глобалния фендъм на групата, тъй като включва неиздавани досега песни и демо версии на някои от хитовете.


BTS няма да организират пресконференция за популяризиране на новия албум в деня на издаването му. Групата обаче ще изпълни новите песни, включително "Yet To Come", за първи път в 21:00 ч. в понеделник в своя канал в YouTube Bangtan TV в чест на деветата си годишнина, според агенцията във вторник. Групата ще представи албума и песните към него на феновете по време на онлайн шоуто.


В същия ден к-поп групата ще запише предварително участието си в музикалната програма на Mnet "M Countdown" в Jangchung Arena в центъра на Сеул с участието на около 4000 фенове.

"Тъй като предварителният запис ще се състои в специалния ден за членовете на BTS и техните фенове, решихме да увеличим размера на събитието и зрителите, за да бъдем с възможно най-много Армита", добавиха от Big Hit.

След шоуто, което ще се излъчи на 16 юни, групата ще се появи в още две телевизионни музикални програми, за да популяризира "Proof".


Групата ще се качи на сцената на "Music Bank" на KBS 2TV на 17 юни и на "Inkigayo" на SBS на 19 юни, за да изпълни новите песни. За последен път групата участва в местни телевизионни музикални програми през март 2020 г.


Три дни преди излизането на албума в музикалната индустрия се засилва очакването, тъй като сингълът "Butter" от 2021 г. имаше огромен успех.


"Butter" си осигури 10 непоследователни седмици в основната класация за сингли Hot 100 на Billboard и най-много сваляния в САЩ през миналата година. Едноименният компактдиск също така регистрира най-много продажби за първата седмица от всички албуми, издадени миналата година, с 1,97 милиона копия.

"Не всеки може да издаде антологичен албум", заяви музикалният критик Jung Min-jae.
"Изглежда, че за "Proof" BTS са се вдъхновили от антологичния албум, издаден от британската група The Beatles в средата на 90-те години на миналия век."

Според него албумът може да се приеме като "подарък" за много верни фенове на BTS, тъй като съдържа хитове на групата, неиздавани досега песни, както и демо версии на някои от хитовете ѝ.


Източник: The Korea Times

תגובות


bottom of page