top of page
  • albenacacheva

BTS се завърнаха в Корея след концертите на живо в Лас Вегас


К-поп групата BTS се завърна в Южна Корея във вторник, след като приключи концертите си в Лас Вегас, които събраха около 620 000 фенове.


Шестимата членове - Jin, Jimin, V, J-Hope, Jungkook и Suga - пристигнаха в ранните часове на деня на международното летище Инчон в град Инчон, на около 40 км западно от Сеул.


Завръщането им стана три седмици след като на 28 март заминаха за Съединените щати.


Носещи маски на лицата си, певците мълчаливо излязоха от летището, като от време на време махаха на феновете, които чакаха там от рано сутринта.


Лидерът на бандата RM не е пътувал с тях. Съобщава се, че е планирано той да остане по-дълго в САЩ.


По време на престоя си в Лас Вегас BTS излязоха на сцената на 64-ите награди "Грами" като изпълнител и проведоха четири концерта на живо "Permission to Dance on Stage-Las Vegas" на стадион "Allegiant" с 65 000 места, като последният от тях беше излъчен онлайн за още по-голяма аудитория. Групата беше номинирана и за най-добро поп дуо или групово изпълнение на наградите "Грами", но си тръгна от церемонията с празни ръце.


След като си починат, се очаква BTS да започнат работа по нов албум. HYBE, мениджърската агенция на групата, заяви в изявление, публикувано в сайта Weverse, че ще се завърнат с нов албум на 10 юни.


Групата също така съобщи новината в последния ден от концертите си в Лас Вегас в събота (американско време), като в самия край на събитието на екрана се появи фразата "We Are Bulletproof" с датата "2022.6.10".


Планираното издаване на нов албум приблизително съвпада с деветата годишнина от дебюта на групата на 13 юни.


Групата ежегодно отбелязва годишнината от дебюта си със срещи с фенове, концерти и други специални събития в продължение на една или две седмици.


Макар че подробностите за новия албум все още не са разкрити, вътрешни за бранша лица твърдят, че това може да е нов пълнометражен албум, тъй като агенцията заяви миналата година, че предстоящият албум ще "отвори нова глава" в кариерата на групата.


Това ще бъде първият официален албум на BTS след втория английски сингъл "Butter" през юли миналата година, от който бяха продадени близо 2 милиона копия през първата седмица от излизането му.


Последният пълнометражен албум на BTS беше четвъртият - "Map of the Soul: 7", който излезе през февруари 2020 г.


Източник: The Korea Times

bottom of page