top of page
  • Team BKNews

Изчезналите момичета от Пакистан избягали, за да се срещнат с BTS, казва полицията


Две тийнейджърки, за които миналата седмица беше съобщено, че са изчезнали, са намерени на повече от 750 мили от дома си след опит да пътуват до Южна Корея, за да се срещнат с групата BTS, заяви полицията.


Момичетата на 13 и 14-годишна възраст са изчезнали в събота от Korangi в град Karachi, съобщи Abraiz Ali Abbasi - старши полицейски началник в района.


Докато претърсвала домовете им, полицията намерила дневник, който разкрива плановете им да пътуват до Южна Корея, за да се срещнат с BTS, каза Abbasi във видео изявление:

В дневника видяхме споменати разписания на влакове и че са планирали да избягат с друг техен приятел, който тогава разпитахме.
Проследихме ги и открихме, че са задържани от полицията в град Lahore, където са пътували с влак.

Abbasi каза, че вече са предприети мерки момичетата да бъдат върнати по домовете си, в координация с полицията в Lahore. Той призова родителите да наблюдават децата си, когато са на екрана, за да са по-наясно какво разглеждат, докато са онлайн.


Културният журналист Rabia Mehmood каза:

Не е изненада, че две тийнейджърки са предприели риска, защото ‘stans’ (термин за лоялни фенове) са способни да направят това за идолите си. Но ако имахме по-безопасно организирани места за фенове, младите щяха да си комуникират открито и свободно за любимците си, вместо да поемат такива рискове.

Източник: CNN



bottom of page