top of page
  • Team BKNews

BTS временно спират груповите дейности; споделят тревогите си


На 14 юни групата сложи край на тазгодишната BTS Festa - ежегодно отбелязване на годишнината от дебюта им - като пуснаха видео, в което правят важно съобщение за бъдещето си.


След като членовете поговориха заедно, Suga каза, че временно спират дейностите си:

Да поговорим ли за това защо не правим FESTA тази година и защо нямаме много ново съдържание? Трябва да поговорим за посоката, в която ще поемем.

След това RM сподели за трудностите с идентичността на BTS в последните години, като обясни:

До ‘ON’ и ‘Dynamite’ имах чувството, че групата BTS е в ръцете ми. Но след като направихме ‘Butter’ и ‘Permission to Dance’, наистина нямах представа каква група сме вече.

Той продължи с темата за забързания живот на айдълите:

Нямам време да порасна. Не само откъм умения, но и като човек. Много различен човек съм от този, който бях преди 10 години, и имам нужда от време да помисля и да бъда сам, така че тези мисли да се превърнат в нещо уникално и мое.
След като прекарах изминалите 10 години в BTS, докато имах натоварен график, не мога да стана зрял. Нямам време да мисля. Трябва да знам какъв човек съм, каква група е BTS, защо съм тук, какво значат другите членове за мен и пътя, по който трябва да поема в бъдеще. Трябва да имам тези неща предвид, докато давам интервюта и пиша текстове. Но от определен момент насам не съм сигурен каква група сме.

Jimin отбележи:

Мисля, че чак сега започваме да мислим като какви изпълнители искаме да бъдем запомнени от феновете си. Мисля, че затова ни е тежко сега, защото навлизаме във фаза, в която чак сега се опитваме да открием идентичността си.

Suga добави, че тъй като е толкова изтощен напоследък, му е трудно да намери вдъхновение, що се отнася до писането на песни:

Най-трудното нещо е да напишеш текст. Не мога да измисля какво да кажа. Трябва да пиша за неща, които лично съм изживял и искам да кажа, но сега имам чувството, че просто го правя насила...и това е толкова трудно.

RM повтори, че е усетил, че има нужда да се съсредоточи изцяло върху соловата си музика, като обясни:

Преди някак успявах да балансирам работата върху музиката ми сам с груповите ни дейности, но сега не мога да го правя едновременно. Не мога да правя групови дейности и после изведнъж да натисна ключ и да променя всичко, за да се съсредоточа върху собствената си работа. Осъзнах, че имам нужда от известно време сам.

V си припомни:

Преди J-Hope ми каза: "Може засега всички да се съсредоточим върху соловите си дейности и когато се съберем заедно като група, синергията ще бъде неповторима".

Jimin се включи:

Честно казано, J-Hope говори много за това.

Jin също сподели:

Да си в групови дейности толкова дълго - точно както вие споменахте по-рано - започнах да се чувствам като машина. Имам мои хобита и неща, които искам да направя сам.

RM продължи:

Когато хората чуят името на групата ни, казват: "О, уау, BTS". Но честно казано, хората не знаят наистина кой е всеки член. Тъй като сме певци, мисля, че ще бъде най-въздействащо да покажем кои сме чрез музиката си и изпълненията. Така че от сега нататък ще пускаме солови албуми вместо микстейпи.

J-Hope по-късно добави:

Казвах това много на другите членове, но мисля, че трябва да прекараме известно време разделени, за да се научим как да бъдем заедно отново. Мисля, че таймингът е наистина важен, така че се надявам да не гледате на това в негативна светлина.

Suga подчерта:

Не е като да се разпадаме.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page