top of page
  • Team BKNews

Южнокорейското правителство с уточнение относно разходите на BTS за дипломатически дейности


Министерството на културата, спорта и туризма изясниха статия, в която се твърди, че южнокорейското правителство не е покрило разходите за дейностите на BTS като специални пратеници в Ню Йорк.


На 30 септември Chosunilbo съобщи, че правителството не е покрило никой от разходите на групата, включително за пътуване, настаняване и храна, за пътуването им до Ню Йорк с президента Мун Дже Ин. Медията допълни, че BTS са били придружени от президента, първата дама и министъра на културата, спорта и туризма Hwang Hee за три дена, без да получат пари за пътуването или специален хонорар.


Източник от Министерството на културата, спорта и туризма заяви в телефонен разговор с Newsen:

След като проверихме, открихме, че правителството е покрило някои от разходите за бизнес пътуването на BTS.
Статията, която твърди, че никой от разходите не е бил покрит, не е вярна. Правителството частично покри разходите и проверяваме за детайли.

От Синята къща също коментираха статията:

Вече уредихме разходите след пътуването. Правителството и компанията се съгласиха предварително да уредят част от разходите за пътуването и настаняването на посланиците BTS, които се присъединиха за визитата ни. В допълнение, Синята къща е много благодарна за дейностите, извършени от посланиците.

No Cut News обясниха, че защото ООН също са поканили BTS отделно от правителството, само някои от разходите, свързани с дейностите на BTS с президента и първата дама, са покрити от правителството.


Източник: Soompi


Comentários


bottom of page