top of page
  • bknmoni

Brave Entertainment с изявление за решението на съда за договора на Samuel + искат да го обжалват

На 22 ноември Brave Entertainment излязоха с изявление относно решението на съда за договора на Samuel.

През 2019 г. Samuel подаде правна жалба срещу Brave Entertainment след неуспешен опит да прекрати договора си с агенцията, като подробно описа конкретните проблеми, довели до нарушаване на доверието помежду им. На 17 ноември Централният окръжен съд в Сеул се произнесе в полза на ищеца - Самуел - и отхвърли иска на Brave Entertainment за обезщетение от 1 милиард вона (приблизително 846 380 долара). Ето и изявлението на компанията:


Това е Brave Entertainment.
Ще разкрием по-долу нашето мнение относно решението от 17 ноември за делото, повдигнато от Samuel срещу компанията, за да се провери несъществуването на изключителен договор.
Съдът отхвърли всички твърдения на ищеца (наричан по-долу Samuel), включително "принуда да върши работа, която той няма задължение да върши", "нарушаване на задължението за сътрудничество по отношение на образованието и приема", "подписване на договор за промотиране в Япония и Китай без предварително съгласие", "фалшифициране на личен документ" и др. Въпреки това, въз основа на обстоятелствата, че част от информацията за фактуриране е предоставена с леко закъснение, се прецени, че доверието между двете страни е накърнено, и прекратяването на договора е признато.
Предоставихме както парична, така и емоционална подкрепа чрез обучение, месечен наем, лични упражнения и скъпо облекло за изпълнител, който не генерира печалба в продължение на много години, въпреки пълната ни инвестиция, струваща над милиарди вона (приблизително няколкостотин хиляди долара). Ние платихме десетки милиони вона за увеличаване на публичността му многократно, опитвайки се да извървим заедно пътя към успеха по някакъв начин. Това беше същият начин, по който Brave Brothers не се въздържаха от подкрепа и насърчаваха усилията на Brave Girls, които бяха с нас през подобен период.
Дори ако компанията, която внимателно го подкрепи до такава степен, е виновна в предоставянето на част от информацията за фактуриране с малко закъснение, за съжаление се чудим как е възможно с тази единствена ситуация да определим, че всички предишни добри намерения и усилия са избледнели и доверието е било нарушено до такава степен, че да се прекрати договора в рамките на няколко месеца.
Фактът, че [Samuel] сега твърди, че никога не се е съгласил с промотиране в Китай, след като майка му лично качи в социалните медии, за да покаже, че той не се е съгласил да подпише договора, въпреки че са били публикувани и разпространени много статии от мястото на подписването на договора с мащабна агенция, считана за престижна в Япония. Също така той твърди, че компанията е фалшифицирала документи, които той сам е подписал, което ще направи много очевидно да се знае коя страна претендира за истина. Те дори съставиха документи, съдържащи невярна информация, напълно различна от истината, като "следствената служба иска подчинение", "разпореждането е на съда, предвидени са и принудителни мерки като издаване на заповеди" и "искаме данните от името на съда и прокуратурата", и не смятаме, че са необходими повече обяснения относно незаконните действия, извършени за заблуждаване и използване на трето лице.
Надяваме се да получим решението на съда още веднъж чрез обжалване. Дори и да не можем да убедим съдилищата, без да изопачаваме истината, както по-горе, ние искрено ще направим всичко възможно да го обясним само с истината.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page