top of page
  • nyappey

Бомбен взрив в Янгон, Мианмар; има жертви


Бомбен взрив близо до търговски център в Янгон, Мианмар, уби двама души и рани единадесет, съобщиха спасителни работници и местни медии в сряда.


Засега никоя групировка не е поела отговорност за експлозията, която стана във вторник следобед, когато страната отбеляза официален празник, свързан с будистки фестивал.


Когато пристигнахме там, ранени хора бяха разпръснати и имаше кръв по пътя - каза член на спасителен екип пред AFP.

Според информацията, която събрахме, единадесет души са ранени и двама са убити - добави той, пожелал анонимност.

Държавата в Югоизточна Азия е в смут след преврата миналата година със самопровъзгласилите се „Сили за отбрана на народа“ (СОН), насочени към военните и служители или организации, за които се смята, че работят с хунтата.


Нито една групировка не пое незабавно отговорност за атаката във вторник, а говорител на хунтата не беше открит за коментар.


Местни медии съобщиха, че двамата убити са починали в болница. Друг спасителен екип каза, че е откарал шестима души в болница с не толкова сериозни рани.


През май взрив, близо до автобусна спирка в оживен квартал на Янгон, уби един човек и рани деветима души.


По-късно хунтата каза, че бомбата е избухнала случайно и че жертвата е била в контакт със СОН групировки, които е обявила за „терористи“.


Повече от 2000 души са били убити и най-малко 14 000 арестувани при репресиите на хунтата срещу несъгласието след преврата, според местна мониторингова група. Източник: Bangkok Post

ความคิดเห็น


bottom of page