top of page
  • Sakura

BoA разследвана за нелегално внасяне на приспивателни в Корея


По време на престоя си в Япония нейният служител изпраща хапчета за сън, които обикновено приема за своите дейности там, до Корея, без да спазва правилните процедури за внос и в резултат, както служителят, така и BoA са разследвани от полицията.


Относно инцидента от SM Entertainment заявиха:

След неотдавнашния физически преглед на BoA, й беше казано, че се нуждае от качествен сън поради ниските нива на хормони на растежа, затова тя приема хапчета за сън, които идват със сериозни странични ефекти. Служител от чужбина, спомнил си, че хапчетата, които тя приемала в Япония за безсъние, нямали странични ефекти, получил лекарството от болница, следвайки подходящите процедури, но те не разбрали, че дори ако може да се предписва нормално в Япония, това може да е проблем в Корея.

Според регламентите на Корейската администрация по храните и лекарствата е необходимо разрешение от правителството, за да се внася лекарствен продукт, но служителят на SM Entertainment не се досетил за това и просто го изпратил с етикета със съставките.


Компанията завърши със следното:

Планираме да засилим обучението за нашите служители, така че това никога да не се повтори. Извиняваме се за неудобството.

Източник: Koreaboo

Comentários


bottom of page