top of page
  • bknmoni

BM от KARD говори за своите преживявания като жертва на тормоз в училище


В светлината на неотдавашните обвинения за тормоз срещу хора от корейската развлекателна индустрия, BM от KARD реши да говори за своите преживявания като жертва на училищен тормоз. Ето какво разказа той в епизод на GET REAL.

Когато Peniel попита гостите си дали са били жертва на тормоз, Jamie, Ashley от Ladies Code и BM от KARD потвърдиха. В случая на Matthew, той каза, че е бил тормозен заради теглото си.



Бях наистина с голямо тегло. Може да се каже, че имах затлъстяване.

Matthew обясни, че няколко от съучениците му се "плъзнаха по тънък лед", както той го нарича. Докато каза, че не го е интересувало как са се държали приятелите му с него, той не е харесвал поведението на насилниците. Въпреки това той сподели, че не е искал да се бори с хулиганите заради страх, че ще го наранят още.

На върха на тези инциденти BM каза, че други ученици в гимназията са се опитвали да залепят моливи на гърба му. Не е изненадващо, че болезнените нападки към него го карат дори да се стигне до бой с насилника.


Бях изморен от това. Мислех си: "По дяволите, трябва ли да се захващам с това? Нужно ли е да се сбия с него?"

BM размишлява върху това няколко дена, когато в деня на боя разбира, че побойникът му е изгонен от училище, защото е ударил ученик в лицето "толкова силно, че му е избил зъбите".

След като научава това, той е благодарен, че все пак не се е стигнало до бой между тях двамата.

Това можех да бъда аз.

Разбира се, въпреки че планувал и той да прибегне до насилие, не го е сторил.

Насилието не е отговор.

Източник: Koreaboo


bottom of page