top of page
  • Sakura

Синята къща със становище относно петицията за отмяна на “Snowdrop”


По-рано предстоящата драма Snowdrop срещна проблеми още преди старта на излъчването. Нетизените обвиниха драмата за това, че идеализира севернокорейските шпиони, както и политическата обстановка през 80-те години. Можете да прочетете повече тук:


След като беше изпратена петиция за спирането на излъчването на драмата, Синята къща реши да пусне официално изявление относно проблема:

На 26 март, поради това, че беше взета предвид тежестта на историческото изкривяване на истината в Joseon Exorcist, беше решено сериалът да бъде свален от ефир. Що се отнася до Snowdrop, излъчващата телевизия е заявила, че скандалът е заради незавършен сценарий и представянията на героите са били пуснати отчасти, което е довело до едностранчиво информиране. Това не е драма, която омаловажава демократичното движение или идеализира шпиони. В момента драмата се прави.
В четвъртата клауза на Закона за излъчване независимостта и свободата са гарантирани и според него не се допуска неправна регулация или намеса. По-конкретно, тъй като креативните дейности са свободни да проявят индивидуалистичното си виждане, това е нещо, с което трябва да се подхожда внимателно. Правителството уважава свободните избори и самоограничението, което ще бъде упражнено с чувствителност от създателите, продуцентите и зрителите по отношение на съдържанието, което развълнува обществеността.

Въпреки това подчертават, че когато драмата сериозно изкриви историята след излъчването, този случай съответно ще бъде разгледан. Не само Комитетът за регулиране на излъчванията ще наблюдава отблизо драмата, но продуцентите ще трябва да поемат пълна отговорност, ако се стигне до нещо такова.
Източник: Koreaboo


bottom of page