top of page
  • albenacacheva

T.O.P. от BIGBANG е избран за член на екипажа на историческия проект dearMoon на SpaceX


На 9 декември беше потвърдено, че T.O.P ще участва в dearMoon, проект за лунен туризъм на компанията SpaceX на Elon Musk. Целта на dearMoon е да се осъществи първата в историята експедиция до Луната с частни граждански лица, а T.O.P ще участва в проекта като един от осемте членове на екипажа.

"За мен е голяма чест, че бях избран да бъда един от членовете на екипажа на проекта dearMoon", коментира T.O.P.
"Още от малък винаги съм си мечтал за космоса и Луната. Очаквам с нетърпение личното си израстване чрез този проект и искам да усетя нови видове вълнения и просветление."

Той също така разкри, че изобщо не се страхува от пътуването до Луната, като добави:

"Изпитвам огромно чувство на гордост и отговорност пред перспективата да бъда първият човек от Южна Корея, който ще отиде на Луната и ще представлява страната си. Надявам се, че проектът dearMoon може да вдъхнови и да вдъхне надежда на много хора по света. Искам да накарам хората да почувстват, че всичко е възможно за всеки, който има мечта."

Проектът dearMoon е художествен проект, създаден от японския предприемач и милиардер Yusaku Maezawa, основател на най-големия онлайн мол за пазаруване в Япония. Проектът ще използва космически кораб, разработен от SpaceX, който ще лети около Луната в продължение на около една седмица. През март 2021 г. той отвори кандидатурите за пътуването и приветства хора от цял свят да кандидатстват за място в екипажа. Над 1 милион души от 249 държави и региони по света кандидатстваха, за да заемат едно от осемте места, което показва колко конкурентен беше процесът на подбор.


По-специално, Yusaku Maezawa заяви, че ще избере хора, които смята за артисти, като посочи две квалификации, които всеки член на екипажа трябва да притежава, за да бъде избран:

"Те трябва да могат да се развиват по време на това пътуване в космоса и да притежават потенциала да помагат на човечеството и обществото, както и да могат да подкрепят своите колеги от екипажа."

Освен T.O.P други членове на екипажа на кораба ще бъдат диджеят и продуцент Steve Aoki, фотографът Rhiannon Adam, фотографът и режисьор Karim Iliya, хореографът Yemi A.D., музикантът и ютюбър Tim Dodd и актьорът Dev Joshi. Двамата резервни членове на екипажа са сноубордистката Kaitlyn Farrington и танцьорката Miyu.


Понастоящем се планира проектът dearMoon да стартира през 2023 г.


Поздравяваме T.O.P за това, че е избран да участва в това историческо събитие!


Източник: Soompi

Comments


bottom of page