top of page
  • bknmoni

Баристи от "Старбъкс" в Корея се обединиха, за да протестират срещу прекомерното натоварванеНие просто искаме да продаваме кафе, вместо да участваме в маркетингови кампании през цялата година.

Баристи от множествено заведения на "Старбъкс" в Сеул се обединяват, за да протестират срещу прекомерното натоварване след изключително успешната маркетингова кампания, която привлече дълги редици от клиенти.

Разговорите за протеста започнаха, след като "Старбъкс" проведе рекламно събитие на 28 септември в чест на 50-годишнината на веригата за кафе. Събитието се нарича "Ден за многократна употреба" и клиентите се наредиха да получат кафето си в ограничени издания пластмасови чаши за многократна употреба.За да получат чаша за многократна употреба, клиентите трябва да си поръчат някои от ръчно изработените напитки, които са в менюто на "Старбъкс". Ръчно изработените напитки включват всички напитки, базирани на еспресо, Frappccinos, сезонни напитки, студен чай и студено кафе. По-конкретно ръчно изработените напитки са всички напитки, които баристите трябва да направят в действителност. Тъй като баристите бяха изправени пред огромен приток на клиенти, поръчвайки такива напитки, много от тях бяха претоварени от огромното количество работа.

Шефът на "Старбъкс" Корея - Song Ho Seob - трябваше да се извини на всички работници чрез международен имейл след събитието. В имейла Song Ho Seob каза:

Ние поставихме голям натиск върху нашите партньори поради недостатъци в процеса на подготовката.


Той също така каза, че "Старбъкс" ще засили комуникацията в компанията, за да обсъдят как да се подобрят бъдещите промоционални събития и да осигурят повишена гъвкавост по отношение на управлението на персонала.Song Ho Seob също така събра мнението на 20 служители от "Старбъкс" относно подобряването на компанията.


Въпреки че баристите изразиха жалбите си за претоварването с работа по време на промоционални събития, "Старбъкс" все още планира да проведе друго събитие на 17 октомври, което накара персонала да протестира. По време на предстоящото събитие на 17 октомври клиентите, които са закупили определен брой напитки, ще получат специални стоки на компанията.Служителите наеха два камиона и караха покрай множество "Старбъкс" локации в Сеул, включващи първото им заведение в Южна Корея, което е близо до женския университет Ehwa. Работниците минаха и покрай 1000-то място в Корея, което е в Cheongdam-dong, Сеул. На камионите можеше да се прочете посланието:

Партньорите на "Старбъкс" не са консумативи. Партньори, които са повдигнали гласовете си за първи път от 22 години, няма да бъдат заглушени.


Баристите проговориха и за работните условия. Те казаха, че обичат да правят и сервират кафе, но им е омръзнало да участват в маркетингови кампании.

Нашата зона за почивка в магазините е едва 16 квадратни метра и ние сме принудени да обядваме и вечеряме до мопове. Просто искаме да продаваме кафе, вместо да участваме в маркетингови кампании през цялата година.


Двудневният протест се очаква да продължи и днес, петък, 8 октомври. Източник: Koreaboo

Comments


bottom of page