top of page
  • Team BKNews

Компанията на ASTRO обяви затварянето на мемориалното място за Moonbin; изяснява фалшиви слухове


На 3 декември компанията на ASTRO Fantagio публикува следното в официалното кафене на групата:

На основата на мнения на AROHA, решихме незабавно да затворим пространството Seonunsa Temple Moon (мемориалното място за Moonbin), считано от 20 ч., 3 декември.

Пространството се намираше по-рано в храм Gukcheongsa близо до Namhansanseong, но наскоро беше преместено в храма Seonunsa и беше отворено на 2 декември за феновете на Moonbin.


Феновете, които обаче чуха за преместването, заподозряха отношенията между Fantagio и храма Seonunsa, и поискаха показването на любимите предмети на Moonbin в Seonunsa да бъде спряно. Феновете твърдяха: "Fantagio съобщиха, че преместват мемориалното място на Moonbin дълбоко в планините, което е на повече от четири часа от Сеул, и ще покажат любими предмети от живота му. Fantagio са подписали бизнес споразумение с храма Seonunsa през септември тази година."


В отговор на критиките Fantagio обясниха:

Fantagio няма никакво споразумение или договор със Seonunsa и няма никакъв финансов интерес.
Причината за преместването на мемориалното пространство от храма Gukcheongsa в Seonunsa се дължи на притеснения за безопасността на посетителите през зимата и поставянето на постоянна паметна плоча за Moonbin. Решихме да преместим, защото храмът Gukcheongsa принадлежи на храма Seonunsa.
Ръководителите и служителите на компанията ни отидоха в храма Seonunsa и внимателно подготвяха мемориалното пространство в продължение на няколко дни на ръка заради обичта си към Moonbin. Молим да не изопачавате и да подстрекавате фалшиво чувствата на ръководителите и служителите на Fantagio към Moonbin.
Планираме да предприемем строги правни действия срещу разпространението на фалшиви слухове в бъдеще.

Източник: Сумпи

Comentarios


bottom of page