top of page
  • albenacacheva

Astro се гордеят с характерната си свежест в третия си албум "Drive to the Starry Road"


К-поп момчешката група Astro се завръща с характерната си свежест и третия си пълнометражен албум "Drive to the Starry Road", донасяйки ново звучене в шестгодишния си опит.


В понеделник следобед, няколко часа преди излизането на албума, шестчленният състав проведе пресконференция в Сеул. MJ, или Kim Myung-jun, започна задължителната си военна служба миналия понеделник и затова отсъстваше от събитието.


"Drive to the Starry Road" отбелязва завръщането на групата след близо деветмесечна пауза, след като през август осмият миниалбум "Switch On" бе пуснат на пазара. Последният студиен албум на групата "All Yours" беше издаден през април 2021 г.

"Миналата година получихме огромно количество любов с LP и EP-то и отново се завръщаме уверени със свежо звучене. Тъй като това е третото ни LP, вложихме много усилия в подготовката на албума и за първи път включихме наши солови песни", заяви лидерът на групата JinJin.

Обхващащ 11 песни, албумът е оцветен дълбоко с уникалните цветове на групата и нейните членове, докато те разказват за миналото, настоящето и бъдещето, споделено с техните фенове, Aroha.

"Албумът изобразява пътя, който Astro е извървял с феновете си досега, и пътя, който ни предстои. В него се казва, че сме извървели звезден път, който ще продължи да ни очаква и в бъдеще", добави Cha Eun-woo.

Начело на албума е "Candy Sugar Pop" - танцова мелодия, преливаща от свежи и сладки настроения. Членовете JinJin, Moonbin и Rocky участват в написването на текста на песента.

"Вярваме, че силата ни е в свежата концепция, но се надяваме, че ще успеем да разкрием динамичния си чар и със соловите песни", обясни Cha Eun-woo.

В албума са включени още четири песни на групата - "Something Something", "More", "Light the Sky" и "Like Stars" - както и соловите песни на всеки от членовете: "Story" на MJ; "All Day" на JinJin; "First Love" на Cha Eun-woo; "Let's Go Ride" на Moonbin; "S#1" на Rocky и "24 Hours" на Yoon Sanha.


"Песните представят уникалните цветове, които членовете на групата са открили през последните седем години", сподели JinJin и добави:
"Подготовката на пълнометражен албум винаги е свързана с известно напрежение, но виждайки резултата, сме повече от доволни."

По отношение на опитите на членовете на групата да създадат солови песни за албума, Rocky сподели:

"Всеки от нас работи усилено върху усъвършенстването си в писането на текстове и композирането. Сметнахме, че вече всички сме достатъчно подготвени, за да поемем отговорността за една самостоятелна песен, и решихме да включим солови песни в този албум."

След излизането на албума Astro организира концерти на 28-29 май на закрития стадион Jamsil в Олимпийския парк, в южната част на Сеул.

"Като хора, водени от енергията, която получаваме от нашите изпълнения, наистина ни липсваше общуването с феновете. Огромна радост е, че можем да бъдем с феновете сега, когато ситуацията с (коронавируса) се успокои. Работим усилено и за концерта, така че ви молим да го очаквате с нетърпение", заяви JinJin.

Moonbin добави:

"Тъй като това е първият ни концерт от три години насам, ние сме колкото нервни, толкова и развълнувани. Очакваме с нетърпение да изпълним на живо пред публиката песните от албумите си, които досега сме представяли само онлайн."

Относно целите, които си поставят със завръщането, JinJin заяви:

"Целта ни е да оглавим класациите и сме доста уверени в това."

Завършвайки събитието, Sanha определи "Drive to the Starry Road" с една дума като "десерт".

"Заглавната песен е пристрастяваща и се надяваме, че хората ще искат да продължават да я слушат, точно като десерт."

Източник: The Korea Herald

Comments


bottom of page