top of page
  • bknmoni

Азиатските игри в Китай отложени за неопределено време


Азиатските игри, които трябваше да се проведат в Hangzhou през септември, са отложени за неопределено време. Това заявиха организаторите в петък, тъй като Китай се бори с възобновилите се нови случаи на COVID-19. Не беше дадена конкретна причина за забавянето, но Китай се бори с най-голямото огнище на COVID-19 от първите дни на пандемията. Ето какво беше изявлението на организаторите на игрите:

"Олимпийският съвет на Азия обяви, че 19-ите азиатски игри, първоначално предвидени да се проведат в Hangzhou, Китай, от 10 до 25 септември 2022 г., ще бъдат отложени. Новите дати на спортното състезание ще бъдат съобщени на по-късна дата."

Градът, който е определен за домакин на събитието, се намира близо до най-големия град в страната - Шанхай, който претърпя локдаун, продължаващ седмици - част от подхода на управляващата партия за нулева толерантност към вируса. Организаторите заявиха миналия месец, че Hangzhou, град с 12 милиона души в Източен Китай, е завършил изграждането на около 56 места за състезание за Азиатските игри и Азиатските параигри. По онова време те посочиха, че планират да проведат събитията по план за контрол на вируса, който "научиха от успешния опит" на Зимните олимпийски игри в Пекин, които се проведоха през февруари. Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page