top of page
  • Team BKNews

Издадена бе заповед за арест за заподозрян в нападение и изнасилване в Сеул


Сеулски съд трябваше да определи дали да издаде заповед за арест за 30-годишен мъж, обвинен в нападение и изнасилване на жена на туристическа пътека в Сеул по-рано тази седмица, казаха полицейски служители.


Централният окръжен съд на Сеул издаде заповедта за заподозрения, позовавайки се на риска от бягство и "сериозността" на случая само часове след като жертвата почина след дни на безсъзнание.


Жената е починала в събота, след като е била в безсъзнание, казва полицията.


Преди да присъства на процеса на преразглеждане на заповедта за арест в Централния окръжен съд на Сеул в събота, заподозреният каза, че не е бил повлиян от неотдавнашното намушкване с нож в Bundang, южно от Сеул, по време на което беше убит един човек и стотици други бяха ранени.


Когато беше попитан дали е вярно, че е твърдял, че опитал да изнасили жертвата, но не е успял, той каза "да" на репортерите.


Заподозреният е казал на полицията, че е носел бокс на двете ръце и нападнал жертвата, като признал обвиненията за нападение и изнасилване.


Направените му проби за алкохол и наркотици са отрицателни.


Извършва се проверка на медицинското му досие и записи от телефона му, за да се определи дали има медицинска история на психично заболяване.


Полицията обмисля да оповести публично името, възрастта и снимките на заподозрения, като се има предвид тежестта на престъплението му, и да му направи тест за психопатия.


Източник: Yonhap News
Commentaires


bottom of page