top of page
  • Team BKNews

Членовете на APRIL проговарят за скандала, свързан с тормоза на Hyunjoo


Четирите членове дадоха ексклузивно интервю за Sports Kyunghyang, за да говорят за сегашната ситуация. Всичките се подлагат на психиатрично лечение и страдат от дълбоко психическо страдание. Те споделиха:

Времето за нас спря на 28 февруари. Ние сме жертвите, не извършителите. Набедени сме като зли хора и се държат с нас като с грешници и искаме да изясним нещата.

Naeun, която беше наречена подбудител, добави:

Имам чувството, че ме докараха до смърт.

Когато бяха попитани защо са мълчали толкова време, те отговориха:

Защото компанията ни каза да не стоим мирно. Не искахме да правим нищо грешно, така че си помислихме, че истината ще бъде разкрита, ако чакаме. Но осъзнахме през изминалите четири месеца, че с професията идол е трудно да получиш разбиране. Има някои неща, които не можехме да споделим, за да защитим APRIL и бившия член Hyunjoo.

Членовете разкриха защо са се съгласили на интервюто:

Изглежда, че недоразумението продължава да расте само с официалното изявление на компанията и личните ни постове. Още повече, че толкова се ядосахме, когато видяхме Hyunjoo да пише: "Ще ви простя, ако признаете грешките си и се опитате да ги поправите". Никога не сме правили нещо грешно или сме сторили нещо неправилно към Hyunjoo. APRIL израсна с концепцията за чисти идоли в продължение на седем години. Имаше някои неща, които не искаме да разкриваме, но много хора искаха да споделим доказателство. Сега искаме да покажем всичко.

След това момичетата обсъдиха проблемите с обувките и термосите, които станаха скандални. Те споделиха:

Тогава имаше 200-300 чифта обувки на входа на общежитието ни. Компанията подари на всеки член два чифта еднакви обувки, общо 12 чифта. Това са обикновени обувки, които всяка начинаеща група би получила. Не са скъпи и няма причина да ги крадем. Не е като да сме написали имената си върху тях и не знаехме кои обувки на кого принадлежат. Няма логика да крадем обувки, за да тормозим някого. Четири от членовете са с размер 230, така че често объркваме обувките. Тогава просто бихме си помислили: "Обула съм грешния чифт". Никой не си е помислил: "Някой ги е откраднал злонамерено".

Относно термосите Naeun обясни:

Ситуацията е подобна на тази с обувките. Има хиляди термоса, почти 100 от тях, в общежитието и в кухнята. Има толкова много, че когато майките ни дойдоха да ни помогнат да почистим, казаха: Имате повече термоси, отколкото кафе. Можете дори да си отворите кафене.
Много хора се чудеха дали е яхния dwenjang (със соева паста), или cheonggukjang (ферментирала соева паста), но беше яхния dwenjang. Тогава компанията ни спря от това да купуваме храна от ресторанти, защото бяхме на диета, така че купихме салата или взимахме храна от хранителен магазин. Майка ми направи яхния dwenjang и я замрази, така че аз я стоплих, добавих тофу и я взех на работа в термос.
Термосът беше червен, не светлорозов [както братът на Hyunjoo твърди]. Дори нямаше име върху него. Когато използвах този термос, тя дори не беше в общежитието. Винаги беше болна и по нейна молба рядко живееше в общежитието, освен когато беше трейни и рано през дебюта ни.
Никога не съм я виждала да използва този термос преди, нито пък тя е казвала, че е ценен предмет, нито, че й е даден, преди баба й да почине. Когато тя много се ядоса, след като видя този термос в този ден, веднага се извиних. Споделих яхнията с членовете и измих термоса, когато се прибрах.

По време на интервюто беше посочено, че Hyunjoo е опитала да се самоубие, защото е била тормозена от всички. В отговор членовете казаха:

Всичките се страхувахме от Hyunjoo. И все пак сме я тормозили и изолирали? Това е абсурдно. Брат й написа, че след като е опитала да отнеме живота си, сме осъзнали какво сме направили и сме се извинили. Това е напълно грешно. Никога не сме виждали или чували да опитва да отнеме живота си. След като не сме знаели, не сме й се извинили.
Ако се замислите, кой би игнорирал собствения си колега, когато се опитва да се самоубие? Естествено, бихме я посетили веднага. Но нямахме телефони и не сме чули нищо от компанията. Научихме дейталите, след като инцидентът беше станал.
Опитахме се да я утешим, защото й беше трудно да живее в общежитието, и дори има клип как празнуваме рождения й ден. Не сме снимали, нито сме излъчвали, но направихме истинско парти изненада за нея. Тогава Hyunjoo беше наистина щастлива. Ако наистина е била тормозена, такова видео не би съществувало.

Когато бяха попитани дали са говорили с Hyunjoo, те отговориха:

Тя винаги казваше, че не иска да бъде идол и че й е трудно да бъде такъв. Каза, че иска да стане актриса. Откакто Hyunjoo беше трейни, винаги казваше, че е болна. Често пропускаше репетиции и правеше нещата трудни за нас. Дори пропусна две музикални шоута. На 11 септември не дойде за репетицията за ‘Music Bank’ на KBS. Тогава не можехме да правим снимки по пътя за работа и трябваше да влизаме от задната страна на сградата. Ясно си спомняме как плачехме, защото тя не се появи за репетиция, и репетирахме набързо 5-членната версия. Тя се върна преди живото излъчване и каза:
"Все пак трябва да направя живото излъчване". Оттогава не можехме да се появяваме на излъчващата станция, докато промотирахме тази песен, и помислихме, че сме наказани.
За активностите за ‘Tinkerbell’ тя не се появи в шоуто на MBC ‘Show Champion’. Дори не знаехме за причината. Не се появи преди живото излъчване и мениджърът ни каза да се връщаме. Свалихме целия си грим и аксесоари за косата и се отправихме към общежитието, плачейки. На другия ден компанията ни каза, че сега трябва да работим като 4-членна група, така че цяла вечер работихме върху хореографията. Дори тогава просто си помислихме, че Hyunjoo сигурно пак е болна.

APRIL също спомена инцидента със съсипания кимбап, който братът на Hyunjoo спомена.

Когато се върнахме в колата, след като дейността ни свърши, имаше кимбап на задната седалка, където бяха по-младите членове. Беше май и може би защото го оставихме в колата, но имаше лоша миризма. Hyunjoo започна да пръска много парфюм. Yena е чувствителна към миризмата, така че бързо получи главоболие, и я помолихме да спре да пръска, но тя, както обикновено, започна да крещи. Крещеше толкова много, че мениджърът, който говореше по телефона тогава, й каза да бъде по-тиха. Chaewon й предаде съобщението и й каза да снижи гласа си. Hyunjoo започна да я псува и дори се разкрещя на Yena, казвайки: "Защо си отваряш очите така?" На другия ден не се появи за ‘Show Champion’. Не мислихме, че ще пропусне шоуто заради това. Просто пак си помислихме, че е болна, но никога не я видяхме след това.

Когато беше попитана защо инцидентът е възникнал, те казаха:

Има ограничение за идолите, които живеят отделно от семействата си без мобилни телефони в юношеството си. Сега всички сме възрастни, но някои от нас бяха на 14-15 години по това време. Не успяхме да се разбираме помежду си по време на краткия период, през който бяхме трейнита. Освен това не можем да се сближим с всички членове и може да не искаме. Не всеки може да се разбере. Толкова ли е грешно? Всички момичешки групи вероятно са такива. Може да ревнуваме една от друга и да се нараним от думи, въпреки че те не са умишлени. Но ние го издържаме, докато се опитваме да се приспособим една към друга. Вярваме, че всички идоли, възрастни идоли и трениращи ще ни разберат.
Когато живеехме в общежитието, не можехме да кажем нищо, дори и да сме разстроени. По това време правехме само това, което ни каза агенцията. Дори нямахме време да се грижим една за друга. Започнахме да си липсваме и да осъзнаваме колко сме ценни една за друга, когато заживяхме отделно след пет години, но поради Hyunjoo, APRIL се разпадна. Надяваме се тя да не обвинява членовете за трудностите, които е преживяла.

Членовете тогава говориха за плановете за бъдещето си. Те коментираха:

Първо се извиняваме на феновете си. Всички членове са давали всичко от себе си още от тийнейджърските си години, за да направим APRIL това, което е днес. Имаше някои проблеми, но преминахме през всички тях добре. Никоя от нас не е искала екипът да изчезне позорно под стигмата, че сме група, която тормози, заради изкривените твърдения на някого. Някои от членовете страдаха от лъжите и неискреността на Hyunjoo и им беше толкова трудно, че искаха да умрат. Колебаехме се дали да разкрием цялата информация, но сега всички ще дадем най-доброто от себе си да обясним, докато се разреши.
Разбираме, че полицията прекрати делото за клевета срещу по-малкия брат на Hyunjoo и съученика й. Това означава просто, че няма достатъчно доказателства да се докаже, че твърденията са фалшиви, а не, че съдържанието на постовете им е истинско. Ще поискаме повторно разследване по обвинения за клевета, причинена от фалшива информация, и се надяваме чрез по-задълбочено разследване истината да бъде разкрита.

Когато бяха попитани какво е станало преди Lee Hyunjoo да напусне групата, членовете на APRIL отговориха:

Със съображение към Lee Hyunjoo, на която й беше труден животът в общежитието, компанията ни позволи да ползваме телефона й и също така ни позволиха да ходим насам-натам от дома й, докато промотираме. Но ни беше трудно, защото Lee Hyunjoo ни обвини в това, че сме престъпници.
Те казаха, че Lee Hyunjoo често е твърдяла, че членовете са откраднали нейни вещи.
Един ден Lee Hyunjoo каза, че са изчезнали 100 хил.вона. Тя посочи Jinsol, която й беше съквартирантка, като извършителя и каза, че биха били някъде като джобовете й и Jinsol падна на земята и плачеше унизена, докато й проверяваха джобовете. Тя каза, че чантите на всички ни ще бъдат проверени, така че ги изпразнихме. Сякаш ни събличаха. Нямахме права. Беше наистина непоносимо. Тогава камерите от общежитието и навън бяха проверени, но не бяха открити такива действия.
Веднъж Lee Hyunjoo заяви: "Yena и Jinsol ме спънаха и ме удариха в залата за репетиции". Камерите бяха проверени и нямаше такова нещо. Тогава тя промени това, което каза, и започна да твърди, че е било в коридора пред тоалетната. И отново нямаше такива действия на камерите и тогава промени това, което каза, и заяви, че е била ударена в тоалетната, където няма камери.

Един от членовете си спомня:

В търговския център се продаваха анцузи за репетиции по 5 000 вона. Бяха камуфлажни и всички бяха в един и същ стил, така че не можеха да се различат. Извадих ги за носене, след като майка ми ги сложи в чекмеджето, и Lee Hyunjoo каза: "Хей, това са моите панталони". Помислих, че е шега и попитах: "Защо това да са твоите панталони?" Тя отговори: "Дължината изглежда като панталоните ми". Отново станах крадец и всички дойдоха. Чувствата ми тогава не могат да бъдат описани с думи. Помислих си, че ако съм с този човек, ще стана престъпник. Тъй като такива инциденти ставаха често, членовете ни написаха инициалите ни и номерата ни на личните ни вещи и бельото.

Членовете също споделиха, че са предлагали на Hyunjoo да се хранят заедно, но тя отговаряла, че не иска.

Тогава отиваше в компанията и казваше: "Отидоха да ядат без мен". Лъжи като тези се повтаряха и повторно бяхме извиквани и ни се караха. По-късно се стресирахме толкова, че казахме: "Нека купим диктофон".

Интервюиращият попита членовете дали са казвали на Hyunjoo да спре и те отговориха:

Hyunjoo не ни питаше директно. Нормално, ако някоя от вещите ти изчезне, би попитал първо: "Виждала ли си това?" Без да прави това, тя отиваше право в компанията и им казваше. Тогава всички трябваше да се събираме и да се държат с нас като с престъпници. Че сме я тормозили? Това не е вярно. Hyunjoo ни обвиняваше всички. Тогава твърдеше, че има крадец и насилие, гледахме фактите с компанията ни, но това никога не беше истина. Също така, освен Hyunjoo, никой никога не е казвал, че вещите им са изчезвали или, че са били изолирани. Нищо подобно не се е случвало, след като тя напусна общежитието.


Когато бяха попитани защо мислят, че е повдигнат въпроса с тормоза поначало, те казаха:

Hyunjoo винаги беше болна и отсъстваше от репетиции. Беше като бомба, която може да експлодира по всяко време, така че беше страшно. Честно казано, трябваше да внимаваме с всяка дума. Но като членове на същата група работихме усилено да я разберем, да се грижим за нея и да се разбираме, защото искахме да защитим и APRIL, и Hyunjoo.
За рождения й ден през февруари 2016, преди да напусне групата, организирахме парти за нея. Не снимахме видеото за шоу. Беше реално видео от парти за рожден ден. Изключихме лампите и й направихме парти изненада и Hyunjoo беше наистина щастлива, когато духаше свещичките. Ако беше наистина тормозена, нямаше да й правим парти за рожден ден.
Един от членовете също сподели, че веднъж купила обувки за Hyunjoo, когато тя самата нямала пари и получавала от майка си. Тя сподели, че е сложила обувките в шкафчето й заедно с писмо, на което пишело: "Желая ти щастие, unnie".
Hyunjoo носи обувките, когато се появи в ‘The Unit.’. Бях толкова щастлива. Ако съм извършвала насилие спрямо нея, тя би ли носила тези обувки в шоуто.

За края на интервюто членовете казаха няколко думи към Hyunjoo:

Не знам защо забравя всичките щастливи моменти с членовете и има само изкривени спомени...Срамота е. Заради този инцидент, усилената ни работа през изминалите 7 години се срина. Много ни боли, тъй като и семействата ни са критикувани. Сега наричат APRIL група на хора, които тормозят и дори когато мине време, членовете ще живеят с етикета извършител на тормоз. Искаме да получим извинение от Hyunjoo, която повдигна тази ситуация, и искаме да й кажем да върне нещата, както са били, сама.

Наскоро по-голямата сестра на Naeun сподели няколко от страниците в дневника на Naeun, за да я защити. На една от страниците обаче, която е зад страницата, показана на снимката, се появява изречение, критикуващо някого, което доведе до повече негатвни отзиви за Naeun.


Sports Kyunghyang заявиха, че са се сдобили с дневника на Naeun от 2016, който е пълен с дейностите на APRIL, сърца и звезди до рождените дни на близките й, ръчно написани номера на семейството й и мениджъра й на последната страницата, защото групата не можела да използва телефоните си. Медията описа дневника като "не по-различен от този на всяка друга тийнейджърка". Писала е и за феновете си: "Срещнах феновете си и бях много щастлива". Също така е писала: "Днес беше много забавно", след като се е прибрала след гледане на филм с мениджъра или член на групата, както и: "Защо съм такава", след като са й се скарали, докато е записвала песен, след което е добавила: "Ще работя по-усилено".

Но нещата, писани в дневника й, от февруари 2016 също съдържат няколко изречения, в които тя изразява болката си заради предполагаемото нежелание на Hyunjoo да репетира, лъжите й и различното й поведение. В друг ден в различен месец тя е написала: "Искам да умра заради unnie" [Hyunjoo].


Sports Kyunghyang са се сдобили и със записите от психотерапията на членовете, които потвърждават, че Naeun и Chaewon са ходили на терапия шест месеца по време на гореспоменатото написано в дневника. Медията добавя, че тогава Yena и Jinsol са били прекалено млади и терапията им се е сторила прекалено трудна.


Sports Kyunghyang разкри още от дневниците на членовете и записите от психотерапията през 2016 г.

На 25 февруари Naeun пише: "Hyunjoo отново е болна. Уморявам се все повече тези дни и членовете също. Искам да знам какъв е проблемът. Проблемът прекалено голям ли е, за да го разбера...тя наистина ли иска да постигне мечтата си?"

На 27 февруари тя пише: "Hyunjoo отново е болна. Сърцето гори. Харесва подаръци, но казва, че не й харесва да репетира, работи упорито и трудностите. Ако прави така, желанията й ще станат ли реалност? Има ли отговор на това? Ужасен и изморителен ден е."

Записът от психотерапията на Naeun от 31 март казва:

"В много сериозно положение съм. По няколко пъти на ден искам да умра. Hyunjoo само иска да спечели короната, без да вложи никакви усилия."

А психотерапията на Chaewon от 16 април:

"Беше болна една година от двете, през които е била трейни, но е толкова егоистична...Не искам да я виждам повече. Също така не ми харесва, че на другите деца им е трудно. Чудя се дали сме глупачки за това, че работим усилено..мисля. На ръба съм. Просто се държа всеки ден. Не плача много, но напоследък плача всеки ден. Тези дни искам да умра."

Yena пише в дневника си на 13 май:

"За първи път изпълнявахме в музикално шоу като четири члена. Продължавах да се обърквам, защото са се минали само два дена, откакто бяхме променени да сме 4, така че сгреших. Бях наистина притеснена. Когато слязохме от сцената, членовете заплакаха със сълзите, които сдържаха. И този ден се чувствам ужасно."На 21 юни обаче нетизените посочиха, че една от снимките, посочена за доказателство, не е вярна. APRIL споделиха, че са направили горната снимка през 2015, но нетизените твърдят, че е била заснета през 2016 по време на риалити шоуто “APRIL’s My Wish.” Стикерите имат логото на “STYLE NANDA”, но тоалетът, който Naeun носи на снимките, прилича на това, което е носила по време на риалитито.


Източник: Soompi

Comentários


bottom of page