top of page
  • Team BKNews

Компанията на Apink с информация за правни действия относно обвиненията срещу Chorong


След като през април компанията на Apink обяви планове да предприеме правни действия срещу приятел на Chorong от детството ѝ, IST Entertainment публикува ъпдейт.


На 22 ноември компанията сподели съобщение от правния представител на Chorong, който заявава, че обвинителят, също и приятел на изпълнителката, е намерен за виновен по обвинения за отправяне на заплахи на базата на фалшива информация и ще бъде препратен към прокуратурата.

Taerim е, правната фирма, която е представител на Chorong от Apink
Това е съобщение относно резултатите от полицейското разследване относно делото на Chorong.
В резултат на разследването обвинителят беше намерен за виновен по обвинения за отправяне на заплахи по фалшива информация и ще бъде препратен на прокуратурата.
В началото на март 2021 г. с наплива на обвинения, свързани с училищен тормоз, въпросният обвинител изпрати имейли относно личния живот на криента, включително фалшиви твърдения, на няколко развлекателни репортери и такива, занимаващи се със социални проблеми.
Тогава обвинителят каза на клиента за това, съветвайки я да се оттегли от развлекателната индустрия.
В отговор представлявахме клиента в издаването на документ, в който обвинителят е помолен да спре нататъшни действия. Но обвинителят не спря да прави фалшиви публикации. В резултат подадохме жалба срещу него в полицейското управление на Сеул на 1 април 2021 г.
През следващите седем месеца полицията разследва случая и се стремеше да разкрие колкото е възможно повече от истината чрез различни действия, включително: разпитване на клиента, обвинителя, свидетели и познати, както на клиента, така и на обвинителя.
В крайна сметка беше решено, че обвинителят е използвал повишения интерес около училищния тормоз, за да заплашва клиента на базата на фалшива информация. Направил го е, като е изфабрикувал доказателства като преправени записи или несвързани снимки и ги е пуснал публично. С това решение обвинителят беше препратен към прокуратурата. Също беше решено, че е трудно да се потвърди дали обвиненията на обвинителя за агресия по време на училищните им години са истина, защото показанията на клиента, обвинителя и познатите са различни.
Относно това ще дадем най-доброто от себе си да изискаме разследване, което стига до дъното на случая, докато пълната истина е разкрита.
Надяваме се, че това е облекчение относно сериозни трудности и душевна болка, която този случай, базиран на непотвърдена фалшива информация и утежнен от фалшиви, преувеличени и предполагащи статии в медиите, е причинил и на клиента, и на феновете ѝ.
Искрено ви молим да се въздържате от правенето на фалшиви, преувеличени и правещи заключения статии, докато официалното разследване не приключи, за да запазим главната цел на случая. Също така бихме искали да ви информираме, че ще предприемем стриктни правни действия в отговор на публикуването и споделянето на такива безпочвени обвинения в различни онлайн общности или социалната мрежа.
Благодарим.

Източник: Soompi

ความคิดเห็น


bottom of page