top of page
  • Team BKNews

Пореден южнокорейски учител се самоуби заради оплаквания от родители


Друг учител в начално училище се е самоубил, като се съобщава, че е страдал от злонамерени родителски оплаквания, каза полицията в град Daejeon в петък. Случаят е поредният от поредица подобни в цялата страна заради трудности в справянето с ученици и родители.


Учителката в 40-те си години е починала в болницата в Daejeon в четвъртък. Тя е била открита ранена след явен опит за самоубийство в дома си два дена по-рано.


Опечаленото семейство споделя, че ѝ е било трудно заради злонамерени оплаквания, свързани с тормоз и други въпроси, и е получавала психиатрично лечение дълъг период от време, според местен учителски синдикат.


Станало ѝ още по-трудно, след като чула за самоубийството на начален учител в Южен Сеул и си спомнила случилото ѝ се, допълва синдикатът, казвайки, че предполагаемо страдала от злонамерени оплаквания от родители през 2019 г. Тогава тя била замесена в дело за тормоз над деца, но била оправдана по обвинението през 2020 г.


След скорошните смъртни случаи на учители правителството обмисля различни мерки за повишаване на правата и авторитета на учителите в класната стая.


Източник: The Korea Times

Коментари


bottom of page