top of page
  • Team BKNews

Японската група AKB48 премахва системата с екипите


Японската група AKB48 проведе първото си изпълнение от Пролетния концерт 2023 в Pia Arena MM, Yokohama. Освен че феновете се вълнуваха, защото беше първият концерт от около три години насам на групата, в който могат да изразяват подкрепата си присъствено, имаше и друга изненада: всички екипи на AKB48 се премахват.


Тъй като AKB48 са много, общо 85 членове, групата е разделена на 5 екипа: Team A, Team K, Team B, Team 4 и Team 8. Въпреки че AKB48 излизат на сцената и като едно цяло, всеки екип има собствен сегмент в груповите концерти, индивидуални дейности по промотиране, цветове и дори лидери.


Но по време на концерта лидерът на Team A Mion Mukaichi, който също е на позицията „генерален мениджър“ на AKB48, каза на тълпата, че отборната система е премахната.


Екипната система е част от структурата на AKB48 от дебюта на групата през 2005 г. насам, така че това бележи огромна промяна. Mukaichi сподели, че е тъжна относно приключването на системата, но добави:

Мисля, че е подходящ момент AKB да се обединят като едно цяло и да работим по-усилено.

Лидерът на Team B Yuki Kashiwagi, която се присъединява към AKB48 през 2006 г. и вече е най-възрастният член (31 г.), добави:

Всички ще продължат да дават най-доброто от себе си като членове на AKB. Надявам се, че хората ще подкрепят групата като цяло.

От петте екипа Team 8, чиито членове в момента имат позиции и в други екипи, първи прекрати дейността си. Останалите четири екипа - A,K, B и 4 - ще се разпаднат тази есен, като ще проведат концерти за сбогуване на 4 и 6 август.


Това обаче не означава, че членовете са уволнени, тъй като те ще останат членове на AKB48.


Източник: SoraNews24Comments


bottom of page