top of page
  • albenacacheva

"After Like" е третият пореден хит на Ive след "Eleven", "Love Dive"


Ive доказа статута си на една от най-горещите момичешки групи-новобранци с последния си сингъл "After Like", който доминира в националните класации и е продаден в много повече копия от двата предходни хита от началото на създаването си.


Шестчленната група пусна третия си сингъл "After Like" на 22 август, като по този начин песента се превърна в първото издание на групата от около пет месеца след "Love Dive".


Новата версия привлече голямо внимание към това дали ще се превърне в третия пореден хит на групата, или не, тъй като "Love Dive" все още остава високо в основните местни музикални класации. Песента дори се задържа в челната тройка на месечната класация на най-голямата музикална стрийминг платформа в страната Melon от май насам, което е забележително постижение за 9-месечна група.


При излизането си "After Like" дебютира под номер 3 в различни местни музикални класации. Пет дни след това се изкачи до второто място, изпреварвайки "Pink Venom" на BLACKPINK, а след това достигна първата позиция през изминалия уикенд, изпреварвайки "Attention" на изгряващата нова група NewJeans.


От четвъртък в 9 ч. сутринта Ive се задържа на върха на класациите в реално време на Melon, Bugs, Genie, Vibe и Flo с "After Like".


Това е модерна лятна up-tempo песен за момиче, което заявява на любовния си интерес, че ще покаже различни свои прелести, и го моли да разкрие любовта си към нея чрез действие. Текстът на песента е в унисон с темата на двата хита на групата - откровеното и уверено отношение на младите поколения към любовта, основана на любовта към себе си.


Песента се представя добре и в световните класации. От четвъртък сутринта тя е на 49-о място в класацията Global Top 50 на най-голямата платформа за стрийминг на музика Spotify и на 33-о място в класацията Global Top 10 на Apple Music.


Новият сингъл е продаден в 924 363 копия през първата седмица от излизането си, според данните на Hanteo Chart, местна компания за проследяване на продажбите на албуми, в сряда. Очаква се скоро сингълът да стане първият на к-поп дебютантите, от който са продадени милион копия.


Групата дебютира през декември миналата година, като е съставена от бившите членове на IZ*ONE An Yu-jin и Jang Won-young, заедно с Gaeul, Liz, Rei и Leeseo. Оттогава насам групата бележи бърз растеж по отношение на продажбите на албумите си през първата седмица - дебютният ѝ сингъл "Eleven" се продава в 152 000 копия, а следващият сингъл "Love Dive" - в 338 000 копия.


Броят на продажбите през първата седмица се счита за важен стандарт на к-поп сцената за измерване на популярността на даден изпълнител или размера на неговия фендъм. Нарастващите данни за продажбите през първата седмица на Ive показват, че тя вече има солиден световен фендъм само девет месеца след дебюта си.


Източник: Yonhap

Commentaires


bottom of page