top of page
  • albenacacheva

След като инвестира много в драми, Netflix Корея се фокусира върху реалити предавания


За да разшири услугите си в областта на развлеченията, Netflix Корея агресивно инвестира в различни форми на риалити предавания и сериали. Стрийминг гигантът представи четири нови предстоящи предавания, включително предаване за запознанства, за пътешествия и състезателно предаване.


През последните четири години Netflix Корея издаде само шест реалити предавания: "Busted!" "Twogether", "Paik's Spirit", "The Hungry and the Hairy", "New World" и "Single's Inferno". Четири от тях са излезли от октомври 2021 г. насам.


Yoo Ki-hwan, мениджър съдържание (нехудожествена продукция) в Netflix Корея, обясни, че стрийминг услугата е едва в начален етап на разширяване на списъка си с реалити съдържание.

"Признаваме, че доскоро много зрители случайно гледаха корейски реалити предавания, след дълго скролване за драми и филми. Бяхме бавни в пускането на нови реалити предавания. От втората половина на тази година обаче планираме да стартираме поне по едно предаване на всеки един или два месеца", заяви той по време на пресконференция, проведена в Community House MASIL в Сеул, във вторник.

На въпроса дали смята, че корейските нережисирани телевизионни предавания са успешни в платформата, Yoo отговори:

"Тъй като Netflix не публикува рейтингите си за гледаемост, мнозина са любопитни как измерваме успеха. Критериите за измерване на успеха в Netflix са колко добре местните зрители реагират на нашите предавания. Дори ако дадено предаване не успее да влезе в глобалната класация на 10-те най-популярни телевизионни (неанглоезични) програмни категории, ако има положителен отговор от корейските зрители, ние го смятаме за успех."

От Netflix заявиха, че работят по четири риалити предавания. Това включва: "Take 1" - музикално шоу, в което участват някои от най-уважаваните музиканти в Корея; "Physical 100" - риалити шоу за оцеляване, в което 100 участници влизат в игра, за да се състезават кой от тях е най-физически здрав; "Korea No.1" - туристическо предаване с участието на Yoo Jae-suk, Lee Kwang-soo и волейболистката Kim Yeon-koung; и "Single's Inferno" сезон 2.


Yoo, който преди да се присъедини към Netflix през 2020 г. работи 10 години като продуцент в телевизия JTBC, заяви, че според него оригиналността е отличителният фактор на корейските телевизионни предавания без сценарий.


"Корейските създатели винаги търсят оригинално съдържание, а корейските зрители имат високи стандарти, когато става въпрос за оценка на телевизионни предавания, драми и филми. Лично аз вярвам, че ако някакво културно съдържание работи в Корея, то ще работи и в други части на света", добави той.

Той също така сподели как Netflix решава да поднови или отмени реалити предавания.

"Това, че не издаваме нов сезон, не означава, че шоуто не е било успешно. Определящият фактор е дали имаме още истории, които да разкажем", сподели той.

Източник: The Korea Times

bottom of page