top of page
  • Team BKNews

Компанията на NewJeans ADOR с коментар за скорошен скандал относно управлението на идолите


Наскоро някои фенове изразиха притеснението си, че ADOR не дава на членовете на NewJeans достъп до образованието, което искат. На 21 ноември Hanni от NewJeans проведе живо излъчване, по време на което каза:

Искам да кажа нещо. Казах на компанията, че искам да имам повече уроци по корейски, но тя каза, че не мога, защото не се нуждая от тях.
Последният ми урок по корейски беше преди две години.

Тъй като NewJeans дебютираха само преди година, много фенове бяха притеснени от това, че Hanni е поискала още уроци, но ѝ е било отказано, като някои дори твърдяха, че е нарушение на човешките ѝ права да ѝ откажат достъп до образование.


На следващия ден Hanni пусна пост в платформата Phoning, в който казва, че има недоразумение и молбата ѝ за уроци по корейски "не е достигнала лейбъла или изпълнителния директор":

Bunnies!! Относно това, което казах по време на последното обаждане: мисля, че има недоразумение. Преди година споменах на мениджъра си, който напусна компанията по-рано, как искам пак да ходя на уроци по корейски и тя отговори много шеговито, така че го приех на шега и също го намерих за доста забавно. Просто исках да споделя забавна история с вас, но мисля, че е станало недоразумение. Разговорът не е стигал до лейбъла или изпълнителния директор, тъй като беше шеговит. Много съжалявам за това. Нямах намерение споменатото вчера да стане толкова голямо. Надявам се да няма недоразумение и не се притеснявайте!!

По-късно същия ден ADOR пуснаха собствено изявление:

На фона на различна фалшива информация, която се разпространява след скорошно излъчване на живо на Hanni във Phoning, искаме да изясним позицията на компанията. Въпреки че това може да премине, все пак искаме да осигурим подробностите, за да отхвърлим всякакви крайни твърдения. Нашата цел е да отговорим на всякакви опасения, като споделяме точни факти и представяме ясната перспектива на компанията.
Що се отнася до обучението на членовете, ADOR наема инструктори и насрочва часове според нуждите на членовете на NewJeans. Правим го непрекъснато и дори наскоро проведохме отделен урок по език за Hanni. Това важи и за уроците по корейски. Образователните и личните въпроси са лични решения, които са от изключително значение за членовете, и компанията никога не е вземала решения вместо тях по собствена преценка.
Решението Hyein да вземе училищния приравнителен изпит и да продължи в домашно обучение беше изцяло взето от родителите ѝ, а слухът, че Hyein е ламинирала зъбите си, не е верен. Денталният план на Hyein започна, преди да се присъедини към ADOR като трейни, със съгласието на родителите ѝ. Още повече, че планът целеше подобрение на безопасността на подравняването на зъбите, пазейки съществуващите ѝ зъби доколкото е възможно, което очевидно е различно от дентални ламинати. Цялата горепосочена информация се отнася до събития, случили се преди Hyein да се присъедини към ADOR като трейни, така че сме проверили подробно фактите за всеки въпрос.
ADOR отдава изключително значение на факта, че членовете на NewJeans преминават през значителна фаза на личностно израстване и учене, което надхвърля техните развлекателни дейности, обхващайки всички аспекти на ежедневието им. ADOR полага усилия да гарантира, че дори и най-малките умения, необходими за развлекателни дейности, са част от техния учебен процес и следователно предоставя подкрепа, за да гарантира, че незначителните до важни решения в тяхната работа, както и в личния им живот, се вземат внимателно и обмислено. Също така вярваме, че пълната подкрепа на всяко решение, което вземат, е друга важна отговорност на ADOR.
Както винаги, ADOR ще изпълни отговорностите си с отдаденост и ангажираност в подкрепа на членовете на NewJeans. Ето защо искрено ви молим да се въздържате от неоснователни спекулации и преувеличени тълкувания по отношение на въпроси, свързани с личния живот на членовете.

Източник: Сумпи

bottom of page