top of page
  • albenacacheva

Академичен стрес отне живота на две ученички в Южна Корея

Внимание! Статията е с чувствително съдържание.

Две тийнейджърки са открити мъртви на покрива на сграда в Incheon на 26 декември.. Двете момичета са посещавали едно и също училище.

Според полицейския участък Nonhyeon в Incheon двете гимназистки са били открити на покрива на 20-етажна сграда в Nonhyeon-dong, Namdong-gu, Incheon, в 1:10 ч. Жителите се обадили на спешния телефон 119, след като забелязали двете момичета. Когато парамедиците пристигнали, момичетата са намерени в безсъзнание. След това са откарани в близката болница и обявени за мъртви.


Според съобщения на JTBC двете съученички, които са били 10 клас в гимназията, са оставили предсмъртни писма, в които са посочили академичния стрес като причина за фаталното си решение. Двете се качили на покрива заедно, а мобилният им телефон и чантите им били открити на покрива наред с писмата.


Полицията също така потвърждава, че в писмата не се споменава за проблеми в семейството или за разногласия с приятели. Въпреки че полицията все още не подозира, че случаят е криминален, тя продължава да разследва за допълнителни подробности.

Междувременно тази новина съкруши широката общественост. Известно е, че висококонкурентната образователна система на Южна Корея притиска учениците твърде много. По данни на статистическата служба на Корея 25,2 % от учениците в средните училища и гимназиите на възраст между 13 и 18 години изпитват депресия и тревожност. Процентът на самоубийствата сред учениците в страната също е тревожно висок.


Източник: Koreaboo

1 Comment


Kumiho
Kumiho
Jan 05, 2023

С натиска, който имат...

Like
bottom of page