top of page
  • Team BKNews

#MeToo в Тайван: разследват актьора Aaron Yan заради обвинения от инфлуенсър


Тайванският актьор Aaron Yan е разследван от полицията заради обвинения, отправени от инфлуенсъра Raku през юни.


Raku, 22-годишен, заяви в социалните мрежи на 20 юни, че е имал сексуални отношения с Yan, 37-годишен, когато е бил на 16, а звездата - на 31.


Raku обвини Yan в извършване на сексуални действия против волята му и правене на видеа, съдържащи как правят секс, без съгласието му. Видеата са били разпространени през 2018 г.


Домът и студиото на Yan бяха претърсени от тайванската полиция в понеделник и притежанията му, като телефона и лаптопа му. бяха иззети за разследването.


В същия ден актьорът е бил разпитан от властите по подозрения за нарушение на Закона за предотвратяване на сексуалната експлоатация на деца и младежи.


След това вечерта беше пуснат под гаранция от NT$500,000 (S$22,000), като е забранено да напуска Тайван.


Yan каза пред медиите, че след като е излязъл под гаранция, напълно ще съдейства на разследванията, добавяйки, че ще даде най-доброто от себе си да изчисти името си.


По-рано той реагира на обвиненията на Raku на 20 юни, като призна миналата им връзка и твърдеше, че видеата може да са били пуснати, след като е оставил телефона си на поправка.


На следващия ден той нахлу на пресконференцията на Raku, поклони се и се извини два пъти на инфлуенсъра, преди да напусне залата.

Източник: The Straits Times

Commentaires


bottom of page