top of page
  • albenacacheva

Ето кои к-поп звезди се завръщат през април

Актуализирано: 2.04.2022 г.


Дългото чакане на феновете на к-поп музиката най-накрая ще приключи през април, когато любимите им звезди като Suho от момчешката к-поп група EXO и BIGBANG, които от години са в почивка, планират да се завърнат на музикалната сцена с новите си предложения.


1. Suho от EXO (4 април)


Suho от момчешката K-pop група EXO, който беше освободен от алтернативната си военна служба през февруари, ще издаде новия си солов албум "Grey Suit" на 4 април.

Според звукозаписната му компания SM Entertainment предстоящият албум ще служи за душевно изцеление за хората.

"Suho е участвал в творческия процес на всичките шест песни, включени в новия му албум", се казва в изявление на компанията.
"Албумът ще се съсредоточи най-вече върху темата за времето. По-специално водещият сингъл е прогресивна рок песен за мъж, който вижда как празният му и сив свят се променя, след като се събира с любимия си човек."

Suho, чието истинско име е Kim Jun-myeon, дебютира като фронтмен на EXO през 2012 г. с песента "MAMA". EXO издава поредица от хитове като "Growl" (2013 г.) и "Call Me Baby" (2015 г.). През 2020 г. Suho представя първия си солов мини албум "Self-Portrait", малко преди да започне алтернативната си военна служба.


2. BIGBANG (5 април)


К-поп титаните BIGBANG също ще се завърнат. Групата на YG Entertainment, която е известна като една от най-успешните групи в историята на к-попа, родила поредица от хитове като "Haru Haru" (2008 г.), ще представи ново парче, озаглавено "Still Life" около четири години след появята през 2018 г. на песента "Flower Road".


"Still Life" е първото издадено парче на BIGBANG след напускането на члена Seungri през 2019 г., който се оттегли от групата, след като беше въвлечен в поредица от скандали, свързани с посредничество при проституция и хазарт в чужбина. През януари той получи присъда от военен съд за една година и половина затвор.


В изявление на YG се споменава:

"Still Life" е мелодия за отминалите дни на членовете на групата. Чрез тази песен те ще покажат искрената си музика и искрените си послания."

През февруари YG, която представлява BIGBANG от дебюта им през 2006 г., обяви, че T.O.P. ще прекрати договора си с компанията.


От компанията заявиха:

"T.O.P ще поеме различни предизвикателства като артист и бизнесмен, но той все още ще бъде част от BIGBANG, когато има възможност."

3. Monsta X (11 април)


Monsta X ще поеме щафетата на 11 април, когато ще представи новия си албум "SHAPE of LOVE".


Въпреки че подробностите за миниалбума не са разкрити, членът на групата Joohoney е участвал в продуцирането на водещото парче "Love", а Hyungwon и I.M са участвали в творческия процес съответно на "Burning Up" и "AND".

"'SHAPE of LOVE' ще засегне различни теми като например любовта на членовете към техните фенове", се казва в изявление на агенцията на групата Starship Entertainment.

Monsta X изгряха на к-поп сцената през 2015 г. с албума "Trespass" и пуснаха множество песни, включително "Dramarama" (2017 г.). Членът Shownu в момента изпълнява алтернативния си военен дълг.


4. Onew (11 април)


Соловият албум "Dice" на Onew от момчешката к-поп група SHINee също ще се появи по рафтовете на 11 април.


Според мениджърската му компания SM Entertainment албумът с едноименното заглавно парче "Dice" ще съдържа шест песни от различни жанрове.

"Албумът ще хвърли светлина върху уникалния глас и атмосфера на Onew", се посочва в изявление на компанията от сряда.

Onew е лидер на SHINee, които дебютираха през 2008 г. с албума "Replay". Onew направи своя солов дебют през 2018 г. с "Voice", като пусна миниалбума само пет дни преди да се присъедини към армията.


5. Dreamcatcher (12 април)Dreamcatcher също се подготвят за пролетно завръщане на 12 април!


Още през февруари Dreamcatcher Company официално обяви:

"В момента Dreamcatcher е в процес на подготовка на нов пълнометражен албум с цел завръщане в началото на април."

Агенцията добави още:

"Те вече са завършили записите за албума."

Dreamcatcher публикува снимка на втория си албум "Apocalypse": Save Us' чрез официалните си социални медии на 25 март. След това те пуснаха списъка с песни на 28 март, както и много допълнителни акценти, с които да зарадват феновете си - индивидуални и групови тийзър изображения, спойлери на текстове, медийни акценти, спойлери на историята на албума, тийзъри на музикални клипове и танцови привюта.


Dreamcatcher се върнаха на сцената за последно през юли, когато издадоха специалния миниалбум "Summer Holiday" и придружаващата го заглавна песен "BEcause".


6. Jessi (13 април)

На 1 април P Nation публикува тийзър постер за завръщането на Jessi заедно със съобщението "Очаквайте скоро". На концептуалната снимка, образите на Jessi и Psy са на разменни карти Pokemon.


Източник: The Korea Times, Soompi, Allkpop

bottom of page