top of page
  • bknmoni

Прокуратурата иска 2-годишна присъда по делото на Jung Ilhoon + той пледира за снизхождение

Второто изслушване за обжалването на Jung Ilhoon се проведе вчера, 18 ноември, във Върховния съд в Сеул.

Jung Ilhoon беше изправен пред съда по подозрения в закупуване и употреба на 826 гр марихуана, използвайки приблизително 130 милиона вона (около 116 500 долара) в, според съда, 161 случая между 5 юли 2016 и 9 януари 2019 г. заедно с още седем обвиняеми.


В първия си процес Jung Ilhoon беше осъден на две години затвор и получи глоба от 133 милиона вона за нарушаване на Закона за контрол на наркотиците. И Jung Ilhoon, и прокуратурата обаче обжалваха присъдата.


По време на изслушването на 18 ноември прокурорите поискаха присъда от две години затвор и глоба от 126,6 милиона вона за обвиненията за марихуана на Jung Ilhoon.


Четейки изявление, което е подготвил предварително, Jung Ilhoon каза през сълзи:

"Бих искал да използвам тази възможност, за да ви кажа, че дълбоко размишлявам върху грешките си. Съжалявам за глупавите си действия и се срамувам от себе си. Времето, което прекарах в ареста, беше време на дълбок размисъл върху големите и малките злодеяния, които извърших в живота си. Тъй като срещите са ограничени поради ситуацията с COVID-19, размених писма със семейството си и дълбоко почувствах тяхната любов, която няма граници. Наистина ми липсва обикновеното ежедневие, на което се наслаждавах. Напълно разбрах как наркотиците могат да съсипят живота, както и ужасните щети, които нанасят върху обществото. Твърдо обещавам на моите познати и на почтения съдия, че оттук нататък никога няма да предам сърцата на моето любимо семейство и тези, които ми се доверяват, и ще водя честно и както трябва. Наистина бях в грешка. Извинявам се."

Адвокатът на Jung Ilhoon заяви:

"Това е първото нарушение на всички обвиняеми и те са представили няколко изявления за покаяние, докато сериозно са размишлявали върху себе си през петте месеца в центъра за задържане. Има безкрайни петиции от техните семейства, приятели и колеги. В случая на Jung Ilhoon, има над две кутии с петиции, изпратени от чуждестранните му фенове. Има причина той да се върне в обществото и има ясни способности и връзки, които му позволяват да се издигне отново в него. Те са млади хора на възраст, в която трябва да подхранват мечтите си, така че се смята, че ще играят важна роля в обществото."

Твърди се, че Jung Ilhoon е представил 87 изявления за покаяние от началото на процеса по обжалване.


Jung Ilhoon влезе в казармата през май 2020 г. и напусна BTOB през декември 2020 г.


Източник: Soompi


Comments


bottom of page