top of page
  • Sakura

JTBC с изявление относно драмата “Snowdrop” и обвиненията за изкривяване на историческата истина


Въпреки че драмата “Snowdrop” още не е започнала да се излъчва, вече е обвинена в изкривяване на историческата истина. Продукцията е планирана да се излъчи през втората половина на 2021 и се развива в Сеул през 1987 г. Jung Hae In е в ролята на студент на престижен университет, който един ден, покрит в кръв, нахлува в женското общежитие. Jisoo играе Young Cho, която го скрива и се грижи за раните му, въпреки че е изправена пред опасност и строго наблюдение.


Нетизените, които критикуват драми за историческо изкривяване и/или китайски продукти, изразиха недоволство, след като част от сценария на “Snowdrop” се разпространи онлайн. Според онлайн източници, главният герой е шпионин, който прониква в активисткото движение, а друг герой е лидер на екип в Агенцията за национално планиране на сигурността (NSP), но е описан като прям и справедлив.


Годината 1987 е ключова в известното демократично движение в Южна Корея, което довело до създаването на днешната република. По това време Агенцията за национално планиране на сигурността е била част от авторитарния режим.


Днес JTBC пуснаха изявление по въпроса:

“Snowdrop” не е драма, която омаловажава продемократичното движение или идеализира това да бъдеш шпионин или да работиш за NSP.
Това е черна комедия, която превръща в сатира президентските избори, провеждани през 80-те по време на военния режим и напрежението между Севера и Юга на Корейския полуостров. Също така е мелодрама за млади мъже и жени, които са станали жертви на тази ситуация.
Получихме всякакви критики след определени изречения, които бяха извадени от контекст като части от непълен сценарий, разпространени онлайн, но всичко това са просто спекулации.
По-конкретно, обвинения като: "драмата ще покаже севернокорейски шпионин, водещ продемократичното движение" и "драмата е превърнала истински активист в герой" и "драмата идеализира Агенцията за национално планиране на сигурността" са не само различни от истинското съдържание на драмата, но и далеч от намеренията на екипа на продукцията.
Твърдо повтаряме, че обвиненията около “Snowdrop” не са свързани с действителното съдържание на драмата или намеренията на екипа на продукцията. Молим Ви да се въздържате от безразсъдни спекулации за драма, която дори не е започнала.

Източник: Soompi


Comments


bottom of page