top of page
  • Sakura

Холи: 5 песни от Боливуд, които да направят празника още по-забавен


Традиционният хиндуистки празник Холи, който приветства пролетта, се отбелязва днес! Тъй като е двудневен фестивал, в навечерието на същинския Холи е Холика Дахан. Тогава се прави голяма клада и хората извършват религиозни ритуали в чест на победата на Вишну над демона Хиранякашипу и на доброто над злото. На втория ден хората играят и се цапат с цветна пудра и започват да се целят с цветна вода. Цялата тази забава е съпроводена задължително с музика и въпреки че нищо не е същото заради пандемията от COVID-19, ще изредим песните, които непременно ще ви усмихнат:

Това са песни, които са сравнително нови и спокойно могат да присъстват в плейлиста на всяко парти, но ако човек ги пусне на празника, стават поне сто пъти по-забавни:


Balam Pichkari

Във филма "Младостта е луда" главната героиня Naina Talwar преоткрива себе си и разбира, че оценките не са единственото нещо, което я вълнува. Последвайки интуицията си, тя решава да се отправи на пътешествие, по време на което освен че осъзнава чувствата си, се забавлява много, а танцът ѝ на Холи само е доказателство за това.


Jai Jai Shivshankar

Екшън филмът „Война“ не само впечатлява с ефектите си, правени от професионалисти от Холивуд и Корея, но и с танцовото изпълнение на две от големите имена в боливудското кино - Hrithik Roshan и Tiger Shroff.


Badri Ki Dulhania

"Булката на Бадринат" е третата продукция, в която Varun Dhawan и Alia Bhatt си партнират след Student of the Year (2012) и Humpty Sharma ki Dulhania (2014), като не е учудващо защо. Благодарение на химията помежду си, успяват да направят филма и изпълненията към него хитови, а за това допринася и фактът, че премиерата на проекта съвпадна с Холи.


Chhan Ke Mohalla

Комедията "Повторно действие" ни запознава с Bunty, чиито родители разрешават да се разведат. За да поправи това, Bunty се връща с помощта на машина на времето в 1975 година и се опитва да ги събере. Очаквано, Aishwarya Rai, която играе майката на Bunty, не разочарова и харизматичният ѝ танц на песента Chhan Ke Mohalla остава един от любимите ни.


Lahu Munh Lag Gaya

Изпълнението на Deepika Padukone и Ranveer Singh, които не само играят заедно, но и са женени, крещи "страст". За музиката в "Рам и Лийла: Любов и куршуми" критиците казват:

Работейки с почти всичко - класически, традиционни, фюжън, както и съвременни звукове, които също намират мястото си под слънцето, Bhansali се уверява, че саундтраците се открояват от обикновената музика на някои от най-големите имена.

Песента може да ви е добре позната, тъй като филмът е един от вече излъчваните индийски в българския ефир.


Commenti


bottom of page