top of page
  • bknmoni

Къде са EXID сега?

Всички момичета от EXID напуснаха Banana Culture Entertainment през 2019 и 2020 г.

Въпреки че EXID официално не са се разпаднали, мина много време от общите активности на петте момичета. Всяка от тях пое към нова компания и с това към нов път на развитие. Фенове се надяват все още на завръщането на EXID в официалния им състав, но къде са момичетата след последната им поява през 2019 г.?Лидерът на EXID и техният главен вокалист Solji напусна Banana Culture Entertainment през февруари 2020, преди близо година. Няколко дни по-късно тя се прехвърли към C-Jes Entertainment — компанията зад JYJ, Gummy и актьори като Choi Min Sik и Hwang Jung Eum.Малко след подписването с компанията, през март 2020 г., Solji започна пускането на нова музика. Започвайки с OST за драмата Find Me in Your Memory, през юни същата година обяви и соловия си дебют. През юли тя изненада феновете си с емоционалната балада “Rains Again”, която се класира на 18 място в Melon Music Chart. Тя също прие соловия си дебют като възможност да си създаде свой Туитър и Ютуб канал.
През октомври миналата година Solji обяви нейния първи солов концерт, който трябваше да се състои преди месец. Поради усложнената обстановка с COVID-19, концертът беше отменен. Фенове се надяват скоро обстановката да се подобри и да има възможност да се състои концерта.Главният рапър и водещ танцьор LE напусна Banana Culture Entertainment през март 2020, което я прави последния член, напуснал компанията. През следващите месеци тя съобщи, че обмислят начини с останалите да възстановят активностите си като група, но засега няма нищо, което да ни води към мисълта за завръщането на EXID.След това тя реши да се фокусира основно върху работата си като продуцент. От напускането на Banana Culture Entertainment тя е продуцирала и написала 67 песни. Една такава песен е “Let Me Dance”, римейк, който EVERGLOW са записали като OST за The Spies Who Loved Me.След колаборациите ѝ със създателя на EXID - Shinsadong Tiger, тя продължава да работи с него за новата група TRI.BE. Заедно продуцират дебютния албум на групата, който се очаква да излезе през февруари. LE наскоро сподели, че работи и върху свой солов албум.Водещият вокалист, танцьор и лице на групата Hani бе първата, която напусна Banana Culture Entertainment. След приключването на японското им лятно турне през 2019 г. тя откри Sublime Artist Agency, под ръководството на която са Hyomin от T-ARA и Lim Nayoung от PRISTIN.


Горе-долу по същото време бе съобщено, че Hani ще започне кариера като актриса с рожденото си име: Ahn Hee Yeon. Ноември миналата година тя взе главната роля в уеб драмата "XX", чиято премиера беше този месец.Беше избрана и за роля в SF8, както и като епизодичен герой в The Spies Who Loved Me— драмата, за която LE е продуцирала песен. Последната ѝ роля е в Not Yet 30, където играе главен персонаж. Изглежда, че в актьорството ѝ е потръгнало!Водещият вокалист на EXID - Hyelin (или Hyerin) развали договора си с компанията едва преди една година. Май 2020 г. тя се присъедини към агенцията SidusHQ, която е дом на музиканти и актьори.След присъединяването си тя уточни, че планира да опознае развлекателната индустрия извън музиката, което феновете ѝ разбраха като план за дебют като актриса. Но за момента тя се е фокусирала върху появите си в телевизията и ютуб.Главният танцьор, водещ рапър и макне Jeonghwa напусна Banana Culture по същото време като Hani, след като реши да не подновява договора си. През юли 2019 г. тя подписа нов договор с JWIDECOMPANY - дом на актьори като Lee Sang Yoon, Kim Tae Ri и др.Преди да се присъедини към EXID, Jeonghwa започна кариерата си в телевизията. Участвала е епизодично в Wives on Strike, когато е била на 9. Затова не е изненадващо, че тя се връща към актьорството, след като е напуснала бившата си компания. Само през 2020 г. тя получи две роли във филмите: Dragon’s Inn и комедията Handsome Guys. По-късно участва и в комедийната пиеса Passion 3 Generation.


Нека да си припомним и някои от легендарните им песни!


Източник: Koreaboo

Comments


bottom of page