top of page
  • Team BKNews

9 корейски актьори, които могат да се въплътят и в двете роли - и в добри момчета, и в злодеи


Често актьорите са толкова добри в един вид роля - забавният приятел, богатият и манипулативен наследник, красавецът в главна роля - че са склонни да играят подобни герои редовно.

Но някои актьори са толкова талантливи, че могат умело да играят напълно контрастиращи роли, които могат да се превърнат в приятна изненада за зрителя! Представете си, че виждате любимия си добър актьор изведнъж да играе злодей или актьор, известен със злите си герои, - да замени зловещия си поглед с искрен главен герой. Следващите девет актьори направиха точно това, така че прочетете, за да научите повече за техните завладяващи представяния на тези различни роли!


Kwak Dong Yeon

Kwak Dong Yeon се е доказал с множество запомнящи се роли. От ролята му на добрия боец Byung Yeon в драмата “Love in the Moonlight” до неотдавашното му изявление в “It’s Okay to Not Be Okay". Kwak изиграва и ролята на студента Woo Young в драмата “My ID Is Gangnam Beauty” през 2018, където той разтопи сърцата ни с приятелски си чар и сладост, както и доброто си възпитание. Актьорът обаче се обърна на 180 градуса със своята следваща драма "My Strange Hero", играейки ролята на престъпника Oh Se Ho.

Като ученик в гимназията с тежко възпитание, Se Ho лъже, за да изгонят съученика си Kang Bok Soo така (Yoo Seung Ho). Девет години по-късно Bok Soo решава да изкара дипломата си в училището, на което Se Ho е председател. Kwak Dong Yeon вдъхва живот на емоционално нестабилния Se Ho, което ни кара да се надяваме, че той ще играе повече злодеи в бъдеще!


Yoo Seung Hо

Говорейки за “My Strange Hero”, Yoo Seung Ho също също е поел предизвикателството на обръщането на ролите. Обикновено го забелязваме в роли от типа на „доброто момче”, но през 2012 той поема ролята на убиеца и психопата Kang Hyung Joon в драмата “I Miss You.” Hyung Joon е истински влюбен в приятелката си, но когато ревността му се задейства, не се знае колко далеч ще отиде, за да поиска наказание. Младото и изразително лице на Yoo Seung Ho някак си прави тази роля още по-злобна!


Hong Jong Hyun

Кой би могъл да забрави Hong Jong Hyun в драмата “Scarlet Heart: Goryeo” като злия, желаещ слава, трети принц - Wang Yo? Принц Yo беше лош от дъното на душата си с амбициозен поглед към трона и желанието да манипулира дворцовата политика в негова полза. Hong Jong Hyun обаче се смени в следващата историческа драма със сладкия, но срамежлив Wang Rin в драмата “The King Loves”. Wang Rin е най-верния и близък приятел на коронования принц още от детство и единствения човек, на когото принцът разчита, така че, естествено, Rin е изключително объркан, когато започва да изпитва чувства към любимата на приятеля си. Hong Jong Hyun играе ролята на Wang Rin с такова чувство и изящество, че наистина можеш да усетиш болката, особено след като е толкова добър човек!


Lee Sang Yeob

Lee Sang Yeob най-накрая получава вниманието, което заслужава, след ролята си в драмата “Once Again”, която е съсредоточена в търсенето на щастие след развода. В ролята си на доктор, Lee Sang Yeob носи тази топла и емпатична история, отбелязвайки голям контраст между тази и ролята му на злодей в драмата “While You Were Sleeping”. През 2017 в тази драма актьорът поема ролята на адвокат, който е готов на всичко, за да побеждава - дори това да му коства лъжи, манипулиране на доказателства, за да помогне на клиенти, които са заподозрени в убийство. Талантът на Lee Sang Yeob блести, като успява да вдъхне живот на този герой, съсредоточвайки се и върху най-малките детайли, например лошия навик на героя да навива накъсани парчета хартия.


Park Bo Gum е кралят на сладникавите роли и това можем да докажем с ролята му на очарователния и внимателен коронован принц в драмата “Love in the Moonlight”, както и с ролята му в “Encounter”, където играе изключително безгрижен герой. Той е въплъщение на сладникавите романтични роли. През 2015 г. ни изненада, когато го видяхме в ролята на психопат и сериен убиец в драмата “I Remember You.” Park спечели похвали за неговата актьорска игра в драмата и можем спокойно да кажем, че невинният му добър външен вид направи тази мрачна роля още по-ужасяваща!


Namgoong Min

Namgoong Min е известен със своите главни роли като злодей в известни драми като “Remember” и “The Girl Who Sees Smells”. В първата драма той поема ролята на безмилостен изпълнителен директор, чийто характер води до много правни проблеми за компанията му...и много други престъпления. В драмата „The Girl Who Sees Smells” се превъплъщава в ролята на психически нестабилен сериен убиец, който успява да прикрива делата си, преструвайки се на готвач. След тези роли всички бяхме изненадани, че Namgoong Min е приел да изиграе няколко очарователни роли. Именно такава е ролята му като мениджър в драмата “Good Manager”, както и ролята му в романтичната комедия “Dear Fair Lady Kong Shim”, където той приема ролята на добродетелен адвокат, който работи в полза на хора в нужда.


Shin Sung Rok

Shin Sung Rok е известен с престъпните си роли, но той е изключителен гений, когато става въпрос за романтични комедии. Понякога успява да слее елементи на комедия и романтика в злодеите си като в ролята си на гнилия, но изненадващо забавен император Lee Hyuk в драмата “The Last Empress”.

Въпреки това е най-известен с ролята си на злобния и манипулативен наследник на компания в драмата „My Love From the Star.

Ако искате да видите нова страна на този талантлив актьор, можете да се насладите на ролята му като глупчо и изпълнителен директор на компания в драмата „“Trot Lovers”, която е прекрасна за разпускащ уикенд. След като неговият герой се влюбва в новата певица, подписала с компанията, забавата е гарантирана.


Lee Dong Wook

Lee Dong Wook е толкова добър в играта и на добър, и на лош герой, че дори успява да ги съчетае в най-известната си роля в драмата “Goblin”. Там играе ролята на Жътваря, който в съвременния свят е добрър и обречен да изкупува греха от предишния си живот, но успява и да се въплъти в лошия крал от миналото. Lee участва и в романтично комедийната драма “Touch Your Heart”, където той играе изключително успешен адвокат перфеционист! (Партнира си с актрисата от Гоблин).

Актьорът успява да ни изненада, като приема главната роля в трилъра “Strangers From Hell”, а наскоро го срещаме и в текущата драма “Tale of the nine tailed fox”.


Jang Ki Yong

На края на нашата класация, но не и по важност, е именно Jang Ki Yong, който грабна окото на зрителите още с поддържащата си роля в драмата „Go Back Couple”.

След това го забелязахме в драмата “My Mister”, където актьорът играе добре ролята на злодей. Оттогава той продължава да играе разнообразен набор от герои, от веселия и добър детектив в мелодрамата “Come and Hug Me” до незачитащия нищо убиец в драмата “Kill It”, където крие тъмната си история зад неговата непретенциозна работа като ветеринарен лекар.

Актьорът отново сменя позициите, като през 2019 г. приема да изиграе роля на сладникав и романтичен герой в драмата „Search: WWW”. На това му се казва гъвкавост!


Източник: Soompi

Работила по статията: Бояна Райкова
Komentarze


bottom of page