top of page
  • Team BKNews

7 интересни факта за Dreamcatcher и защо трябва да им дадем шанс да ни завладеят


1. Dreamcatcher (드림캐쳐) дебютират като MINX (밍스) под HappyFace Entertainment, групата се състои от JiU, SuA, Siyeon, Yoohyeon и Dami. На 18 септември 2014 г. представят сингъла си “Why Did You Come To My Home” и се разпадат на 29 ноември 2016 г. На този ден HappyFace Entertainment дебютира отново MINX (밍스) като Dreamcatcher (드림캐쳐) с добавянето на Handong и Gahyeon с напълно нова концепция.2. Всеки член представлява кошмар: JiU – да бъдеш преследван от някого,

SuA – да бъдеш завързан, Handong – скопофобия (панически страх от погледа на непознати), Yoohyeon – да бъдеш изгубен на неизвестно място, Dami – оулинофобия/аглиофобия (страх от болка) & Gahyeon – падане през тъмно и празно пространство.


3. Все още не са получили първата си победа на музикално шоу, въпреки че на няколко пъти се доближават до това.


4. “Over the Sky (하늘을넘어)” е промоционалният сингъл, издаден на 16 януари 2019 г., за да отпразнува 2 години от дебюта на Dreamcatcher (드림캐쳐). Любопитното е, че хореографията към сингъла е специална, използвайки езика на жестовете в изпълнението им.5. На 4 февруари 2020 г. Dreamcatcher Company (с.и.к. Happyface Entertainment), публикува известие, в което съобщава, че Handong няма да може да участва в промоции поради участието си в “Youth With You 2” (Idol Producer).Поради това маскиран танцьор заменя Handong в официалните изпълнения на заглавната песен на албума им, Scream, но не и в другите промотирани песни на албума.
Също така през 2017 г. JiU, Siyeon, Yoohyeon и Dami вземат участие в MIXNINE (믹스나인), но напускат шоу поради конфликт по график с турнето им в Бразилия.6. Правят голям брой кавър версии на популярни песни, филмова музика към корейски продукции, солови и групови изпълнения (в Южна Корея и Япония), а също и музика към видео игри и аниме.


7. Групата е известна със своите уникални цветове и концепция, а lightstick-ът им е уникален като групата. Лампичката е в цветовете на фендъма, а заедно с нея пускат в продажба и официалната си роба.
Автор: М. Ихтиманска
Commentaires


bottom of page