top of page
  • Sakura

6 завладяващи кратки к-драми, които да гледате този уикенд


Нека бъдем честни – повечето корейски драми, които са много кратки, обикновено се забравят лесно, тъй като няма достатъчно време, в което да се развие историята, а често не успяваме да симпатизираме на героите, които няма как да се променят много. Има обаче и продукции, успели да използват целия потенциал на мини драмата.


Предимството е, че няма нужда от много сюжетни линии – всичко трябва да приключи бързо, докато в по-дългите понякога се включват излишни неща, а те не допринасят – напротив, само утежняват историята, увеличавайки вероятността зрителят да я остави, преди да я довърши. Днес ще ви представим такива сериали, на които хем да се насладите, хем да изгледате в рамките на няколко свободни часа:


My First First Love

Епизоди: 8 по 50 мин.

Историята е типично младежка и заредена с много положителна енергия – приятелите на Yoon Tae Oh се нанасят в дома му поради различни причини. Това са Ga Rin – богаташка, която бяга, Choi Hoon, който мечтае да стане актьор, и приятелката на Yoon Tae Oh от детството му Song-I. Наличен е и втори сезон със също толкова епизоди, но не е задължително да го гледате веднага след края на първи, защото той може да съществува и самостоятелно.Splash Splash LOVE

Епизоди: 2 по 1 час и 10 мин.

Splash Splash LOVE е сладка историческа драма, на която можете да се насладите в рамките на 2 часа, ако историите с пътуване във времето са вашето нещо. Dan Bi е гимназист, а математиката я затруднява особено. Един ден тя се озовава в миналото по време на династия Чосон, а кралят Lee Do я научава на математика…и любов.


The Sound of Magic

Епизоди: 6 по 1 час и 10 мин.

Сериалът ни показва какво е истинска магия – може би не такава, каквато си я представяме, но такава, от каквато имаме нужда, когато пораснем и отчаяно имаме нужда да вярваме в нещо. Макар че външно изглежда като продукция на Дисни, мрачният тон, прибавящ достатъчно напрежение, може да ви изненада. Заслужава си да гледате дори само за изпълненията (драмата е мюзикъл) и изразителните очи на Ji Chang Wook.


Shadow Beauty

Епизоди: 13 по 20 мин.

Въпреки че има 13 епизода, всичките са изключително кратки. Драмата разказва за момиче, което е тормозено заради външния си вид в истинския живот, но онлайн води живот на звездата Джини с помощта на много грим и обработки на снимките. Тайната ѝ обаче скоро е разкрита от хора, чиито намерения не са ясни.


Shadow Beauty постоянно ще ви държи на тръни, докато гледате как Koo Ae Jin (тоест Джини) се опитва да опази другата си самоличност. За разлика от True Beauty, с която често е сравнявана, Shadow Beauty разкрива по далеч по-краен начин последиците от такава лъжа.


Anna

Епизоди: 6 по 60 мин. (първоначално пуснатата версия) или 8 еп. (версията на режисьора)

Suzy изиграва Yoo Mi – момиче, което постоянно изрича лъжи. Интересно е да проследите как постепенно се превръща в друг човек, а именно в богатата Anna с добро образование, семейство, работа и амбициозен съпруг, и всяко едно събитие я поставя в риск да бъде разкрита.


Драмата изглежда повече като филм заради бавното, но напрегнато действие без излишни моменти, и кинематографията, която задава меланхоличното усещане. В един момент е възможно да се запитате дали лъжите ѝ са толкова лоши, дали с тях не преодолява само финансовата пречка, както и какво кара останалите да ѝ се доверяват толкова.


New Normal Zine

Епизоди: 12 по 20 мин.

"New Normal Zine" представя историята на Cha Ji Min, която започва работа в дигитално списание с тематика, интересуваща младите хора. Заради възгледите си обаче, ѝ е трудно да се приспособи в динамичната обстановка. В тези 12 епизода тя се сближава с колегите си, влиза в крак с модата и пише по интересни теми табу.

Comments


bottom of page