top of page
  • Sakura

6 ретро корейски драми, перфектни за гледане по празниците


Когато настъпи зимата, сякаш сме по-склонни да се чувстваме носталгично и да се връщаме към уютните си спомени. Ето защо едва ли има по-подходящ момент, в който да започнете някоя по-стара драма, пропусната от вас поради една или друга причина. Ако пък сте нови в света на к-драмите, това е още един основателен повод да се запознаете с някои класики. Ето кои ви предлагаме:


Winter Sonata (2002)

Започваме с драма, която няма как да не сте чували поне веднъж. Тя разказва за Jun-sang, който се премества в училището на You-jin. Двамата бързо се сприятеляват, тъй като споделят подобна съдба - отгледани са от самотна майка.


The Snow Queen (2006)

Базирана на приказката, The Snow Queen проследява Tae Woong, който е изгубил себе си заради болезнени преживявания от миналото, и Bo Ra, която има студено излъчване заради поставената ѝ диагноза.


Tree of Heaven (2006)

Драмата се завърта около темата табу за връзка между доведени брат и сестра и се фокусира върху една забранена любов, чийто край...оставяме на вас да разберете. Японско-корейската продукция може да се похвали и с прекрасни зимни гледки, които са достатъчна причина да ѝ обърнете внимание.


That Winter, The Wind Blows (2013)

Мелодрамата проследява историята на измамник и сляпа наследница. Признаваме, че тази двойка не звучи като идеалната, но още в началото That Winter, The Wind Blows дава силна заявка, че ще разкаже тежка история за обич между две наранени души.


My Girl (2005)

Прекъсваме с мрачните и тъжни истории за малко, за да ви разведрим с My Girl. Сериалът се върти около Yoo Rin - момиче, което е готово да излъже във всеки момент - и богаташа Gong Chan. Когато Gong Chan е отчаян да намери братовчедката си, за да помогне на дядо си да се възстанови, можете и сами да предположите кой се замесва в плетеницата от лъжи. Освен че историята ще ви разсмее, тя се развива точно около коледните празници и атмосферата е повече от завладяваща.


Reply 1988 (2015)

Добре, наясно сме, че тази драма не е от толкова отдавна. Тя обаче се развива през 1988 г. и е изключително уютна, че чак ще ви се прииска и вие да живеете в такъв сплотен квартал и да имате верни приятели, които се намират точно на една крачка до вас. Разбира се, тъй като Reply е поредица, можете да гледате и останалите части, независимо в какъв ред, но по наше мнение тази е най-вълнуващата.bottom of page